DA SE SMRZNEŠ: Procurio konačan spisak američkog Drim-tima za Olimpijske igre! Od 1992. nisu bili jači!

Autor: P. Z.

Sport

29.02.2024

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uplašili se Srbije, pa šalju sve svoje zvezde u Pariz.

DA SE SMRZNEŠ: Procurio konačan spisak američkog Drim-tima za Olimpijske igre! Od 1992. nisu bili jači!

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država poslednjih godina kiksira na Mundobasketima, ali kada su Olimpijske igre u pitanju, tu nema greške.

Prvi Drim-tim koji se okupio bio je onaj originalni, 1992. godine u Barseloni, kada su se Ameri sa lakoćom prošetali do zlata. S početkom od tih Igara, Ameri su osvojili sedam zlatnih i jednu bronzanu medalju (2004. u Atini), a kako sada stvari stoje, biće apsolutni favoriti i predstojećeg leta u Parizu.

U američkim medijima se pojavila informacija kako je sedam igrača već sigurno za put na Olimpijske igre, četvorica su izvesni, dok samo jedno mesto ostaje trenutno upražnjeno.

Sigurni putnici za Pariz su Lebron Džejms, Kevin Durent, Stef Kari, Džejsom Tejtum, Devin Buker, Džru Holidej i Džoel Embid.

Sa druge strane, 90 odsto šanse da se nađu u avionu za Francusku imaju Entoni Edvards, Tajris Halibarton, Entoni Dejvis i Bam Adebajo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Entoni Edvards

Na kraju, ukoliko ne bude nikakvih povreda, ostaje samo još jedno mesto u timu, a za njega konkuriše ostalih 30 NBA zvezda sa šireg spiska.

Međutim, ni reprezentacija Srbije neće biti naivna ukoliko se svi odazovu selektoru Svetislavu Pešiću, koji će onda biti na slatkim mukama da odabere konačnih 12, ali je svakako sigurno da će NBA asovi biti glavne zvezde u timu.

Žreb za Olimpijske igre biće održan 19. marta, a sam turnir trajaće od 26. jula do 11. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading