PRVO OD PET FINALA: Partizan očekuje UTAKMICA SEZONE!

Autor:

Sport

19.03.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biti ili ne biti za crno-bele.

PRVO OD PET FINALA: Partizan očekuje UTAKMICA SEZONE!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana dočekuju Baskoniju u Štark areni od 20.30 časova u okviru 30. kola Evrolige.

Crno-beli se nalaze na deobi desete pozicije u elitnom takmičenju sa Valensijom i Bajern Minhenom, a sve tri ekipe imaju skor 13-16 i vodiće žestoku borbu za plaman u plej-in.

Partizanu je ostalo još pet utakmica do kraja regularnog dela Evrolige, a svaka im je kao finale.

Prva u nizu je upravo večerašnja protiv Baskonije, koja je u prvom ovosezonskom meču slavila u Vitoriji nakon neverovatne završnice 84:83.

Španski klub je trenutno na osmom mestu na tabeli Evrolige sa skorom 16-13, međutim i njih očekuje težak raspored, te je meč sa crno-belima izrazito bitan.

Trener Partizana Željko obradović svestan je važnosti utakmice.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

- Naredne tri utakmice igraćemo kod nas, nema putovanja i to je dobra stvar. Znamo koliko su nam utakmice važne, još uvek imamo šanse da budemo među deset ekipa. Pokušaćemo s iskustvom iz prve utakmice koje imamo protiv njih da se pripremimo. Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena, sem jednog igrača na poziciji pet, svi ostali su sposobni da šutiraju za tri. Da ne pričamo o Hauardu koji je na jednoj utakmici protiv Barselone šutirao 22 puta za tri poena, sam jedan igrač. Prosek uzetih šuteva Baskonije za tri je preko 30, ponekad ide i preko 40. Ključ utakmice je da ne ubacuju u velikim procentima šuteve za tri poena i da sprečimo ofanzivni skok njihovih visokih igrača koji su izuzetno agresivni - rekao je trener Partizana pred večerašnji meč.

Trener Baskonije Duško Ivanović takođe je svestan važnosti duela.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Duško Ivanović

 

- Partizan ima "Arenu" u kojoj navijači čine nešto posebno i vrlo je teško igrati. Može biti i vrlo teško, ali i vrlo lepo jer to mora da bude inspiracija za bilo kog igrača koji je dobio priliku da igra u takvom ambijentu. Problem sa mnogim timovima je što su oni impresionirani kada dođu tamo i pomalo se izgube. Partizan počinje vrlo dobro tamo, sa euforijom, agresivnošću, krađom lopti, brzo igraju. Imaju dobar pokretač. Navijači su ti koji ih guraju i daju im snagu da igraju bolje. Moji igrači moraju da znaju da su ta publika i atmosfera takođe nešto što može i nama da da snagu. Ne možemo da igramo kao da smo impresionirani ili uplašeni. To je ključ ove utakmice - rekao je bivši trener Crvene zvezde.

Crno-beli će najverovatnije nastupiti bez Zeka Ledeja, koji je otputovao u SAD odmah nakon meča protiv Barselone zbog smrti oca, ali nije zvanično potvrđeno da se neće vratiti za večerašnji duel.

Što se rasporeda do regularnog dela Evrolige tiče tiče, za Partizan on izgleda ovako:

19.03  Partizan - Baskonija
21.03  Partizan - Real Madrid
28.03  Partizan - Olimpijakos
04.04  Alba - Partizan
12.04  Partizan - Valensija

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading