TRIBINE ARENE ĆE BITI KRCATE: Na meču Partizana i Olimpijakosa PADA REKORD Evrolige?!

Autor:

Sport

28.03.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se bogata poseta.

TRIBINE ARENE ĆE BITI KRCATE: Na meču Partizana i Olimpijakosa PADA REKORD Evrolige?!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana će odigrati susret 32. kola protiv Olimpijakosa na svom terenu od 20.30 časova, i tako sebi u velikoj meri rešavati pitanje plej-ina. Crno-belima treba tri pobede do kraja, i sve manje od toga sa sobom donosi mnoštvo kalkulacija, nepotrebne u prelomnom trenutku sezone.

Ono što sigurno raduje Željka Obradovića i njegove izabranike je činjenica da će Arena biti krcata još jednom. Poznato je da su grobari "dežurni krivci" za košarkaški ambijent na Starom kontinentu. 

Foto: Starsport

Džejms Naneli i Aleksa Avramović slave sa navijačima

Konkretno, protiv Reala pre nedelju dana, kao zvanična cifra navodi se 20.200. Ipak, svako ko je prisustvovao spektaklu zna da je ova procena u najmanju ruku sumnjiva. To ne znači da Partizan neće moći da sruši ovogodišnji rekord po broju navijača i prema oficijalnim podacima. 

Naime, trenutnu najveću posetu u Evroligi ove sezonu, drži niko drugi do večiti rival crno-belih, Crvena zvezda. Govorimo o meču sa Barselonom koji je posetilo čak 20.800 ljudi. 

Sudeći prema motivaciji grobara, želji da se dostigne željeni plej-in, te istrajnosti u takmičenju sa crveno-belima, niko ne može da se ne zapita: Da li nam večeras sleduje novo obaranje ovosezonskog rekorda?

Podsećamo da je najveća poseta u Areni bila na meču Zvezde i Budiveljnika 2020. godine u Evrokupu, kada je utakmici prisustvovalo 24.232 navijača. Iako je bilo utakmica za koje se može reći da su "na oko" delovale da premašuju ovu brojku, zvanične cifre su uvek pokazivale suprotno. 

Foto: KK Crvena zvezda

Crveno-bela Arena

Takođe je malo verovatno da će ovaj zavidni uspeh biti dostignut, s obzirom da su propisi Evrolige danas znatno oštriji. 

Ipak, apsoulutni rekord drže grobari na utakmici sa Panatinaikosom 2009. godine. Tada je Arenu napunilo 22.567 ljudi, a jedino što je došlo blizu ovoj brojki je meč crno-belih sa Makabijem u četvrtfinalu. 

U svakom slučaju, ostaje ovosezonska trka, a moguće da ćemo baš večeras imati priliku da vidimo najposećeniji meč u takmičarskoj godini. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading