MRZI JE IZ DNA DUŠE: Kecmanović IZNENADIO mnoge nakon pobede na Serbia Openu!

Autor:

Sport

18.04.2022

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvoreno izjavio koliko ne voli tu podlogu.

MRZI JE IZ DNA DUŠE: Kecmanović IZNENADIO mnoge nakon pobede na Serbia Openu!

Foto: Starsport

Miomir Kecmanović

Miomir Kecmanović je odlično započeo Serbia Open nakon što je pobedio Francuza Rišara Gaskea rezultatom 6:0, 6:3.

- Sigurno se bolje osećam na šljaci. I dalje je ne volim, ali sam naučio da igram na njoj. Dosta bolje gradim poene, to što sam igrao u Brazilu i Argentini mi je pomoglo da se zaista popravim u tom delu. Dosta smo radili na pripremama, baš na kretanje smo se fokusirali. Nije išlo prošle godine, sve dok nisam to ukačio ali evo, krenulo je - izjavio je nakon meča.

Prezadovoljan je podrškom sa tribina.

- Atmosfera je bila fenomenalna. Bio sam iskreno iznenađen da je toliko ljudi došlo, pogotovo što je ovo prvo kolo, radni dan. Stvarno mi je mnogo drago da sam ovo doživeo - dodao je.

U narednom kolu se sastaje sa boljim iz meča Dominik Tim - Džon Milman.

- Obojica su dobri igrači. Tim još nije na nivou kao kada je bio treći na svetu, ali i dalje je dobar igrač. Ipak, ako ovako budem igrao trebalo bi da budem spreman. Meni je iskreno svejedno, moram isto da igram i protiv jednog i drugog. Moram pre svega da razmišljam kako ću ja da igram - rekao je.

Želi da uzme učešće na što više turnira ove godine.

- Igraću skoro sve, posle ide Minhen, Madrid, Rim i Rolan Garos. Što se tiče očekivanja... Prošle godine nisam meč dobio, tako da sve preko toga je plus za mene. U pitanju je samo da nastavim da radim na nekim stvarima i da igram ovako dobro i mislim da će rezultati doći - kazao je.

 

 

Ova pobeda ga je dodatno motivisala.

- Znači mi pobeda. Jeste da Gaske nije na nivou od pre nekoliko godina, ali i dalje je nezgodan igrač. Treba ga pobediti. Pritisnuo sam ga od početka, nisam mu dao da igra i nekako je sve išlo na moju stranu - komentarisao je Kecmanović.

Istakao je i važnost svog trenera, bivšeg tenisera Davida Nalbandijana.

- Najviše sam napredovao u tome kako razmišljam na terenu, kako igram poene pošto mi je uneo neko novo razmišljanje, koje nisam imao pre njega. On je podstakao ceo tim, da moramo da radimo bolje, da se svi više zalažu. Zbog njega sam i promenio tim, dosta je uticao i na mog kondicionog trenera Uroša, da popravimo fiziku, da budem spremniji. Dosta smo radili na tome, nekako se sada sve poklopilo i daje rezultate - zaključio je.

Podsećamo da su Kecmanović i Nalbandijan započeli saradnju prošle godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Luka

19.04.2022 09:20

Napred Momire,možeš ti još bolje