"SPOSOBNI POJEDINCI ZAZIRU OD POLITIKE" Kako je nekada govorio Donald Tramp, tri decenije kasnije doživeo totalni preobražaj (VIDEO)

Autor:

Svet

08.03.2024

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trampova imovina procenjena je na oko 3,5 milijardi američkih dolara.

"SPOSOBNI POJEDINCI ZAZIRU OD POLITIKE" Kako je nekada govorio Donald Tramp, tri decenije kasnije doživeo totalni preobražaj (VIDEO)

Foto: Instagram/thebusinessmagnets/Printscreen

Jedan od glavnih favorita za drugi mandat u Beloj kući, Donald Tramp, svojevremeno je imao drugačije poglede na politiku i svoj politički angažman.

Naime, na društvenim mrežama isplivao je snimak intervjua sa 34-godišnjim Trampom, u kojem je izrazio nespremnost da se uključi u politički život i kandiduje za predsednika.

On je tada naglasio oštru prirodu političkog života i požalio se da sposobni pojedinci često zaziru od politike, pripisujući to zahtevnoj i često nepovoljnoj javnosti.

Tramp je, takođe, sugerisao da je televizija uticala na politički pejzaž, nagoveštavajući da bi ličnosti poput Abrahama Linkolna mogle da se bore da budu izabrane zbog naglaska na izgledu i harizmu nad suštinom.

Izgleda da je u međuvremenu Tramp drastično izmenio svoja uverenja, te je kao kandidat Republikanske stranke 2016. godine, pobedio na predsedničkim izborima, porazivši kandidata demokrata, Hilari Klinton.

Međutim, četiri godine kasnije, Tramp je izgubio predsedničku trku od Džozefa Bajdena, uz tvrdnje da su izbori bili pokradeni i održani u neregularnim uslovima, odbivši da prizna poraz.

Uprkos optužbama za izazivanje nereda u Vašingtonu, 6. januara 2021. godine, Tramp trenutno vodi kampanju za svoj reizbor, obećavajući američkim biračima da će ponovo učiniti Ameriku velikom.

Podsetimo, Tramp je započeo svoju poslovnu karijeru tokom sedamdesetih godina 20. veka, a njegova imovina procenjena je na oko 3,5 milijardi američkih dolara

Glavni pravci Trampove politike su redefinisanje odnosa sa Kinom, revizija trgovinskih sporazuma kao što su NAFTA i TPP, kao i stroži imigracioni zakoni... Takođe, zalaže se za kontrolu državnih granica, uključujući i izgradnju zida na granici sa Meksikom. Tramp je takođe snažno zagovara energetsku nezavisnost, negira ljudski uticaj na klimatske promene i, s tim u vezi, protivi se sporazumima na tu temu. Okosnica Trampove kampanje je i smanjenje poreza i otvaranje novih radnih mesta. U spoljnoj politici, Tramp se pozicionirao protiv intervencionizma, ali istovremeno obećava povećanje izdvajanja za vojsku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading