"SRBIJA NA NOGAMA, OVO SE DESILO PRVI PUT U ISTORIJI"! Svi bitniji mediji iz regiona veliki značaj pridali nestanku male Danke!

Autor:

Vesti

27.03.2024

00:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U potragu za devojčicom Dankom Ilić (2), koja je nestala danas oko 13.45 u mestu Banjsko polje kod Bora, uključile su se i dodatne snege Žandarmerije, o čemu pišu i regionalni mediji.

"SRBIJA NA NOGAMA, OVO SE DESILO PRVI PUT U ISTORIJI"! Svi bitniji mediji iz regiona veliki značaj pridali nestanku male Danke!

Foto: Društvene mreže

Nestanak Danke Ilić u borskom naselju Banjsko polje na noge je digao celu Srbiju.

Međutim, pažnju na ovaj slučaj obratili su i mediji iz regiona.

Kako izveštava jedan od najpopularnijih hrvatskih portala, Index.hr, "potraga traje već satima, a za devojčicom trenutno traga oko 300 ljudi. Na terenu su trenutno policija, vatrogasci i dobrovoljno-spasilačko društvo. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale djevojčice".

U naslovu sarajevskog Avaza stoji "Srbija na nogama: Prvi put u istoriji te zemlje se oglasio Amber alert".

Radio televizija Crne Gore prenosi da je "devojčica Danka Ilić, stara nepune dve godine, nestala je na Banjskom polju u Boru, a potraga za njom traje više sati".

I portal Nova Makedonija iz Severne Makedonije oglasio se o slučaju koji je Srbiju digao na noge. "Во Србија активиран системот ПРОНАЈДИ МЕ, за исчезнато двегодишно девојче од Бор", glasi njihov naslov.

U potragu za devojčicom Dankom Ilić (2), koja je nestala danas oko 13.45 u mestu Banjsko polje kod Bora, uključile su malopre se dodatne snege Žandarmerije.

I helikopteri su uključeni u potragu za malom Dankom Ilić (2) večeras i oni celo veče nadleću Bor i okolinu.

Prema tvrdnjama majke, dok je drugom detetu davala vodu izgubila je ćerku iz vida i  od tada od nje nema ni traga ni glasa.

U potragu za devojčicom odmah se uključila policija, vatrogasci, ali i brojni građani koji su se preko društvenih mreža spontano okupili.

Prilaz kući trenutno čuva kordon policije, a na putu se nalazi veliki broj ljudi.

- Oko kuće Ilića nalazi se nekoliko rupa. Ovde ima dosta rupa koje su doboke između jednog i dva metra. Te rupe su se napunile podzemnim vodama. Trenutno se motkama proverava da li je devojčica možda upala u neku od njih. Za sada u njima nismo ništa pronašli - rekao je jedan od komšija za Telegraf.

Drugi komšija se oglasio preko društvene mreže X i uputio apel javnosti.

- Ljudi, delite što više sliku ovog deteta, nestala je bukvalno 300m od moje kuće. Tražilo je 1000 ljudi, vojska, policija, varrogasci, dronovi sa termovizijskim kamerama - bez uspeha. Šanse da je dete ovde su minimalne.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading