ODMAH SPREMNI DA KRENU! Hrvatska gorska služba spasavanja ponudila pomoć u potrazi sa malom Dankom!

Autor:

Vesti

27.03.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Rakovac, izvršni načelnik HGSS, naveo je da su se srpske kolege zahvalile i prenele sadržinu pisma Žandarmeriji koja vodi potragu.

ODMAH SPREMNI DA KRENU! Hrvatska gorska služba spasavanja ponudila pomoć u potrazi sa malom Dankom!

Foto: Facebook/bor

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) uputila je zvanično pismo sprskoj Gorskoj službi spasavanja i ponudili pomoć u potrazi dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Banjskog polja kod Bora.

Marko Rakovac, izvršni načelnik HGSS, naveo je da su se srpske kolege zahvalile i prenele sadržinu pisma Žandarmeriji koja vodi potragu.

- Ukoliko Srbija pristane, nekoliko timova HGSS-a iz istočne Hrvatske spremno je da odmah krene u Bor. To uključuje kartografa, K9 timove pasa tragača, kao i timove za sisteme bez posade“, rekao je Rakovac za 24sata.hr i potvrdio da su spasilačke ekipe spremne da pomognu kolegama u Srbiji u potrazi za nestalom devojčicom - rekao je on.

Čitava zajednica, uključujući i lokalne vlasti, policiju, vatrogasce, Gorsku službu spasavanja i meštane, angažovani su u potrazi za malom Dankom Ilić (2) koja je nestala juče oko 13 časova u Banjskom bolju kod Bora.

Danka Ilić je nestala dok se igrala sa majkom Ivana i trogodišnjim bratom. Ivana, majka devojčice apeluje na pomoć građana. Potraga se širi dalje ka naseljenom delu Banjskog Polja.. 

Prvi put u Srbiji pokrenut je sistem "Pronađi me".

Bor je zatvoren, samo mogu da izlaze i ulaze stanovnici koji svoje prebivalište u ličnoj karti imaju u Boru. Unitrašnjost grada i situacija se može videti na ekskluzivnom snimku portala Republika. 

Kuća devojčice iz koje je nestala je malo iznad naselja, a deo oko kuće je već pretražen.

Dobrovoljci mogu da se uključe u potragu u koordinaciji sa policijom, rekao je ranije ministar Bratislav Gašić.

Devojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ELENA

29.03.2024 09:01

trebali su da dodju smatram da bi se brye otkrilo dali je devojcica uopste bila tu