Evo od čega zavisi Folksvagenova fabrika u Turskoj

Autor:

Vesti

23.10.2019

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački dnevnik "Velt" prenosi da izgradnja Folksvagenove fabrike u Turskoj zavisi od daljeg razvoja političkih događaja, prevashodno od odvijanja procesa u Siriji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

List podseća da je VW privremeno stavio "na led" planove za otvaranje fabrike u Turskoj nakon što je turska vojska započela vojnu intervenciju u Siriji.

- Pratimo razvoj događaja. Planovi za Tursku su trenutno na čekanju. Ne tražimo aktivno alternativne lokacije", prenosi "Velt" jučerašnju izjavu šefa proizvodnje Folksvagena Andreasa Tostmana, i ocenjuje da, u zavisnosti od daljeg političkog razvoja, VW ostavlja sebi otvorenim dalje mogućnosti.

Za realizaciju novog proizvodnog pogona VW ima još dosta vremena, što, kako ističe "Velt“", ostavlja mogućnost da se, u slučaju problema, donese odluka o izgradnji fabrike na drugom mestu, na primer u istočnoj Evropi, bez da dođe do većih problema sa proizvodnjom. Dodaje da je planirano da proizvodnja automobila VW Pasat i Škode Superb u novom pogonu počne 2022.

Podsetimo, Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan su sinoć imali sastanak sa koga su oba predsednika prenela informacije da je nađeno rešenje za Siriju.

Ukoliko projekat Folksvagenove fabrike u Turskoj ne uspe, Srbija je jedan od glavnih kandidata za dovođenje ovog giganta. Predsednik Srbije, kao i funkcioneri Privredne komore već prenose da preduzimaju mere i razgovaraju sa rukovodstom kompanije oko dovođenja ove važne investicije u našu zemlju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading