(VIDEO) SZS BI DA HAPSI ONE KOJI MISLE DRUGAČIJE: Hoće na sve načine da utiču na medije!

Autor: Republika

Vesti

26.09.2019

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija izjava pojedinih članova opozcije da je njihov politički stav da se uhapse novinari koji ne razmišljaju kao oni, mogla bi da znači da su odustali od bojkota izbora, ukazuju sagovornici TV Pink.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Saša Milovanović

Boško Obradović, lider Dveri, otvoreno na Tviteru je hapšenjem zapretio uredniku dnevnog lista "Informer" Draganu J. Vučićeviću. Sa druge strane lider DS-a Zoran Lutovac u svojoj kancelariji drži uramljenu, montiranu fotografiju "uhapšenog" Vučićevića.

MILOVANOVIĆ: SZS bi da hapsi novinare koji im se ne dopadaju

Da Vučićević nije jedini na tapetu opozicionarima, dokaz je i Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, koji kaže da su se njegove kolege i on takođe nalazili na meti prozivki.

- I slike Milana Lađevića i moje su se nalazile na protestima opozicije. Okarakterisali su nas kao pse Vučića, pa su fotografije naših glava, stavljali na fotografije tela životinja - kazao je on.

Milovanović je podsetio na ono što SZS obećava.

 

 

- Zajednički stav SZS je da će da hapse novinare koji se njima ne dopadaju i nisu pod njihovom kontrolom – kazao je on i podsetio da je Dragan Đilas u vreme kada je bio na vlasti pod finasnijskom i uređivačkom kontrolom držao pojedine medije.

- On je celo svoje politčko delovanje trasirao na uticaj. Sada oni kažu da će da hapse, što su direktne pretnje. Zamislite da izađe neko iz vladajuće stranke kaže da će da hapse one novinare koji njima ne odgovoraju. Ta priča bi se mesecima vrtela po tim medijima – objašnjava Milovanović, koji ukazuje na to da je moguće da su neki opozcionari odustali od bojkota.

- Njima ta hapšenja su navodno postala predizborna obećanja. Kako shvatam, ako im je to predizborno obećanje to bi značilo da su odustali od bojkota – smatra Milovanović.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Nebojša Krstić

KRSTIĆ: Ljudi treba da znaju da se oni dogovaraju koga će da hapse ako dođu na vlast

Nebojša Krstić, marketniški stučnjak, kaže da tu pretnju zatvora uredniku "Informera" treba gledati kako politički stav određenih stranki.

- Obradović misli da u okviru predizbornih obećanja i političkih stavova, spada i obećanje građanima Srbije koga će on, ili njegova stranka ili savez da hapsi. Takođe, on kaže da iza toga svi stoje, i da to nije njegov lični stav. Ako je to zajednički stav, to znači da su oni sedeli zajedno i diskutovali o tome koga će oni da uhapse ako dođu na vlast – zaključuje Krstić, koji naglašava da je politički stav određenih pripadnika opozcije da se hapse novinari čije im se pisanje ne dopada.

- Oni sve što rade i pričaju je politčko delovanje. Građani moraju da shvate da u Srbiji postoji politička organizacija koja u okviru svog programa neguje ideju o tome da će oni kao stranka da hapse ljude čiji im se stavovi ne dopadaju – naglasio je Krstić.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Saša Adamović

ADAMOVIĆ: Otvoreni pritisci na medije

Saša Adamović, istoričar, smatra da je razmena argumetada u političkom smislu dozvoljena, ali da je govor mržnje i pretnje nedopustiv.

- Ovo su otvoreni pritisci na medije. Oni su protestvovali ispred televizije Pink, imali smo upad u zgradu RTS-a. Ono što vam se ne dopada vi pokušavate sa tim na silu da se obračunavate i to ne može da bude prihvatljivo – kazao je Adamović.

On je takođe ocenio da politička karijera Boška Obradovića ide nizbrdo.

- Obradović je imao stranku koja je sada krenula silaznom putanjom. On je nekada imao šansi da pređe cenzus, međutim to sada nije tako – zaključio je Adamović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoki

28.09.2019 19:28

I treba da hapse