Mićunović: Izjava Obradovića je izazov za DS, mene ne zanima

Autor: Tanjug

Vesti

20.01.2020

23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od osnivača DS-a Dragoljub Mićunović kaže da ga ne zanima uvredljivi tvit lidera Dveri Boška Obradovića na njegov račun, ali ga, dodaje, zanima kakav će biti odgovor demokratski orijentisanog dela Saveza za Srbiju na "izazove Dveri".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dragoljub Mićunović

- Optužbe Boška Obadovića ne mogu samo tako da ostanu, one će sigurno izazvati jednu raspravu u Demokratskoj stranci, da li će to biti skupština ili Glavni odobor, videćemo - rekao je za "Politiku" Mićunović, koji se našao na meti oštre kritike Obradovića zbog stava da ne bi trebalo bojkotovati izbore.

Na pitanje kako komentariše one koji kažu da iza Obradovića stoji neko, možda i Dragan Ðilas, odgovara da će se to vrlo brzo videti po tome kakva će biti njihova reakcija na ove optužbe. Mićunović napominje da nikada Dveri nije uzimao "za ozbiljno", kao i da ga je iznenadila rakcija Obradovića, jer je svoj stav o bojkotu izbora izneo još pre godinu dana.

- To nije nikakva tajna. Ja to smatram potpuno neproduktivnim i pogrešnim. Tako da mi se ovo čini kao plan koji su verovatno napravile Dveri kako bi stvari isterale na čistac. One bukvalno žele da nateraju Demokratsku stranku i još neke članice Saveza za Srbiju na opredeljenje koje bi bilo u antievropskom duhu. Sada je pitanje u kojem smeru će se dalje kretati savez. Ovo je za njega izazov - kaže Mićunović.

Inače, Mićunović je za sutrašnje "Novosti" rekao da misli da je došao trenutak da DS preispita ostanak u Savezu za Srbiju, dodajući da je on lično za izlazak. Na pitanje da li je očekivao oštriju reakciju lidera DS Zorana Lutovaca povodom Obradovićevih kritika, Mićunović je podsetio na izjavu Lutovca da je lider Dveri uvredio sve demokrate.

- Ne znam da li će biti još istupanja rukovodstva DS, ali vrlo oštro su reagovale kolege poslanici. U svakom slučaju, treba razmotriti dalju političku sudbinu DS u okviru Saveza - smatra Mićunović. "Novosti", inače, saznaju da će jedna struja u DS u narednim danima sazvati sastanke stranackih organa s jedinom temom, a to je izlazak DS iz Saveza za Srbiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Gaga

21.01.2020 07:28

Kako ga Dveri ne zanimaju kada su sa njima u savezu?

Rajko

21.01.2020 08:00

Sasvim logičan odgovor Mićunović na napad Boška Obradović, jer ne vredi sa bahatim čovekom ulaziti u bilo kakvu polemiku.

Miki

21.01.2020 08:01

Mene interesuje, ko može da podržava Boška?

Alexa

21.01.2020 08:02

Treba mnogo toga da se preispita