STIŽE NAM PROLEĆE, A SA NJIM I TOPLO VREME! Donosimo preciznu prognozu za NAREDNIH MESEC DANA: Jedna pojava bi mogla svima da nam se SMUČI!

Autor:

Vesti

17.03.2024

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahlađenja nema ni na vidiku!

STIŽE NAM PROLEĆE, A SA NJIM I TOPLO VREME! Donosimo preciznu prognozu za NAREDNIH MESEC DANA: Jedna pojava bi mogla svima da nam se SMUČI!

Foto: shutterstock

Promenljivo vreme

Narednih dana se očekuje nastavak prolećnog vremena u Srbiji, uz temperaturne oscilacije i povremene padavine. Prema najnovijoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), temperature će biti prilično ujednačene, sa kratkotrajnim padom pred sam početak proleća. Meteorolog Slobodan Sovilj ističe da značajnijih zahlađenja nema na vidiku, ali da su kratkotrajni prodori hladnoće mogući, čak i sa mogućim snežnim padavinama.

Vremenska prognoza do kraja marta

Prema prognozi, do kraja marta se očekuje promenljivo vreme sa najvišim temperaturama vazduha od 15 do 20 stepeni Celzijusa. Padavine će biti prisutne, dok će na visokim planinama biti moguć sneg. U narednim danima se očekuje razvedravanje, ali su mogući prolazna naoblačenja praćena kratkotrajnom kišom.

Republika

Foto: Shutterstock, Tanjug/Vladimir Šporčić

Lepo vreme

 


Padavine i vremenska prognoza za april

U aprilu se očekuje period bez padavina do pred sam kraj marta, nakon čega se očekuju padavine gotovo svakog dana do polovine aprila. Prognozira se toplo vreme sa prosečnom sumom padavina, a očekuje se i blagi pad temperature. Prema RHMZ, u aprilu se očekuje do 4 mrazna dana u nižim predelima, dok se broj dana sa padavinama kreće od 10 do 16, zavisno od lokacije.


U narednom periodu se može očekivati prolećno vreme sa temperaturnim oscilacijama i promenljivim padavinama. Iako značajnijih zahlađenja nema na vidiku, meteorolozi upozoravaju na mogućnost kratkotrajnih prodora hladnoće, čak i sa mogućim snežnim padavinama. Građani Srbije se savetuju da prate vremenske prognoze i da budu spremni na promenljive vremenske uslove u narednim nedeljama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading