USKAČEMO U KRATKE RUKAVE! Za vikend pravo leto, a onda potpuna promena!

Autor:

Vesti

29.03.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskoristite lepo vreme za vikend!

USKAČEMO U KRATKE RUKAVE! Za vikend pravo leto, a onda potpuna promena!

Foto: Tanjug/J. PAP

U Srbiji će u subotu, 30. marta biti pretežno sunčano i još toplije vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 29 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno biti i jak. 

U Beogradu će biti sunčano uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar, sa temperaturama od 12 do 29 stepeni.

U nedelju se očekuje još toplije vreme sa temperaturama do 30 stepeni, a naoblačenje se očekuje tek u ponedeljak uveče, kada je najavljeno prolazno naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima, grmljavinom i padom temperature uz pojačan zapadni i severozapadni vetar.

Najava RHMZ

- Za vikend i u ponedelјak jako jugozapadno strujanje sa severa Afrike preko Sredozemlјa usloviće priliv još toplijeg vazduha, pa se očekuje pretežno sunčano vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 30 °C - najavio je RHMZ.

U planinskim predelima i u košavskom području duvaće umeren, povremeno i jak južni vetar, dodaje se.

- U ponedelјak uveče prolazno naoblačenje sa kišom, lokalnim plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature uz pojačan zapadni i severozapadni vetar zahvatiće zapadnu polovinu zemlјe, a tokom noći ka utorku i ostale predele. U utorak pad temperature za 7 do 10 °C u odnosu na prethodni period, pa će maksimalna temperatura u drugoj polovini sedmice u većini mesta biti od 20 do 23 °C - najavljeno je na sajtu RHMZ.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading