UHAPŠEN NAŠ ESTRADNI MENADŽER!

Autor:

Zabava

28.03.2024

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno je na saslušanju i Višem javnom tužilaštvu u Beogradu!

UHAPŠEN NAŠ ESTRADNI MENADŽER!

Foto: Instagram.com/novak_radin

Novak Radin, estradni menadžer, uhapšen je pre dva dana zbog sumnje da je kod njega u stanu nađeno 43 grama kokaina, prenosi "Kurir".

Kako se navodi, on je trenutno na saslušanju i Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pored kokaina, u kući u kojoj živi držao je i nelegalno oružje - pištolj i municiju različitog kalibra, saznaju domaći mediji. U kući je, kako se piše, pronađeno i oko pola liona dinara.

Kako prenosi gorepomenuti medij, Novak Radin je poznati menadžer koji sarađuje sa Jelenom Karleušom, Šakom Polumentom, Andreanom Čekić, Vukom Mobom.

 

 

KOKAIN

Kokain (od franc. cocaïne, od šp. coca, ultimatno od kečuaskog: kúka, koka) je glavni alkaloid iz lišća biljke koke (Erythroxylon coca), koja raste u Kolumbiji, Peruu i Boliviji, mada ga ima i u drugim biljkama. Naziv kokain je izveden iz imena biljke koka sa dodatkom alkaloidnog sufiksa -in. Urođenicima Južne Amerike je od davnina poznato dejstvo ove biljke čije lišće žvaću i time ublažavaju osećaj gladi i povećavaju izdržljivost. Kokain je prvi put izolovan iz lišća koke 1860. Kokain je bezbojni kristal, rastvoran je u alkoholu i etru. Lišće koke se prvo kvasi u posudama, a potom se dodaje baza krečnjaka i zatim se lupa drvenim maljevima da bi se od 295 kg lišća dobilo 2 kg sirovog kokaina. Kokain je stimulans nervnog sistema, blokira apetit i deluje kao lokalni anestetik, jer parališe nervne završetke, a dovodi do promena u ponašanju i podizanju energije nalik učinku amfetamina. Naime, on je inhibitor ponovnog preuzimanja dopamina, serotonina i norepinefrina, koji posreduje u funkcionalnosti, kao što je egzogeni ligand kateholamina. Zbog načina na koji on utiče na mezolimbni put, kokain stvara zavisnost. Efekat kokaina daje korisniku osećaj samopouzdanja. Kokain je droga koja stvara toleranciju kao i sve druge „droge“, posebno stvara snažnu psihičku zavisnost. Nekad isključivo bogataška droga, kokain je danas sve dostupniji i više je onih koji posežu za njim. Najčešće se uzima ušmrkavanjem, injekcijama, te pušenjem (krek). Spoljašnji znaci su problemi sa spavanjem, curenje iz nosa, seksualne smetnje, crvenilo kože, proširene zenice. Gotovo u svim delovima sveta, posedovanje i distribucija kokaina, te uzgajanje biljke koke je strogo zabranjeno u nemedicinske svrhe. Iako je njegova upotreba u javnosti nelegalna i strogo kažnjiva u gotovo svim zemljama sveta, njegovo korištenje i dalje je široko rasprostranjeno, prenosi Vikipedija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading