(RECEPT) Prste da poližeš: Pileći bataci u soja sosu od marinade
Znamo da je pileće meso jedno od najukusnijih na trpezi svakog domaćinsta. Ali uz par dodataka, učinite da vaša piletina bude nedoljivo kraljevski ukusna.
Potrebno je:
2 pileća bataka bez kostiju
4 kašike soja sosa,
4 čena belog luka
50 ml maslinovog ulja
1 mala glavica crnog luka
malo karija
biber, so
1 kašičica meda
Priprema:
Piletinu odvojite od kostiju. U uzani bokal sipajte soja sos, maslinovo ulje, nasečen crni i beli luk, kari biber i kašičicu meda. Sve blenderom dobro izblendajte i sipajte preko mesa i dobro utrljajte. Ostaviti u frižideru 2-3 sata najbolje preko noći. Na vrlo malo ulja meso propržite na kratko sa jedne i druge strane i posolite.
Ostatak marinade sipajte na krompir i izmešajte, potom posolite i dodajte po želji alevu papriku.
Odozgo staviti meso i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30-40 min.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)