ŠOKANTNE REČI U ĆOŠKU ENTONIJA DŽOŠUE PRE NEGO ŠTO JE PAO - Evo šta su mu rekli!

Autor:

Sport

23.09.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će izazvati burne reakcije

ŠOKANTNE REČI U ĆOŠKU ENTONIJA DŽOŠUE PRE NEGO ŠTO JE PAO - Evo šta su mu rekli!

Foto: Tanjug

Borilački trener Šejn Makgigan komentarisao je nedavni okršaj između Entonija Džošue  i Danijela Duboe, ističući da je Džošua dobio "opasne" savete od svog trenera Bena Dejvisona neposredno pre nego što je zaustavljen. Makgigan je naglasio da je Džošua bio oboren tri puta do početka pete runde, dok se Duboa približavao pobedi, ali da je bivši šampion dobio savet da "baci kocku" i "udvostruči ulog". Makgigan je izrazio zabrinutost zbog takvih saveta, a trenutak kasnije Duboa je oborio Džošuu po četvrti i poslednji put.

- Mislim da su to opasni saveti, iskreno - rekao je Makgigan na BBC Radio 5 Lajv, pa nastavio:

- Traženje da podigne ruke nakon dvostrukog džeba, Danijel će krenuti sa desnicom odmah nakon tog dvostrukog džeba. Podizanje ruku znači da će doći do ispaljivanja krošea, sam sebe će dovesti direktno na njegovu desnicu. Po mom mišljenju, rekao bih drži ruke čvrsto uz telo, izdrži ovih narednih dve runde. I onda iskoristi svoju atletiku u završnici.

Foto: Tanjug/AP

Entoni Džošua

 



Dejvison je kasnije objasnio svoje taktike za borbu, ističući:

- Znali smo da Duboa povlači kada džebuje. Pokušali smo da iskoristimo to ali iz nekog razloga, stvari se nisu odvijale u ranom delu borbe. Nismo uspeli da pokrenemo stvari na početku. Onda su bila još dva pokušaja na kraju. Vrlo kratko vreme, pogađajući desnicu, prateći takve trenutke, ali nismo primenili kako smo želeli. Do tog trenutka, mnogo se toga dogodilo, on nije bio priseban. 

Dejvison je uspeo da odvede Džošuu do pobeda u poslednje dve borbe, protiv Ota Volina i Frencisa Nganua, ali je prihvatio deo krivice za lošu izvedbu.

- Želim da kažem, ja i moj tim smo dobili mnogo pohvala za dobre nastupe koje je imao, stoga je važno da preuzmemo odgovornost i za lošu izvedbu - dodao je.


I Džošua i promotor Edi Hern insistirali su da će teškaš nastaviti da se bori i sledeće godine.

- Imamo još jednu borbu u Rijadu i Turki Alalših i Danijel Duboa je deo tog plana, ali takođe bi mogao biti i Tajson Fjuri ili neki drugi teškaš - rekao je Hern i dodao:

- 2025. godine će biti zanimljiva za Entonija Džošuu, na ovaj ili onaj način, ali se definitivno vraća. Bez obzira da li će se boriti protiv Danijela Duboe, Tajsona Fjurija ili bilo koga drugog, bićete zabavljeni jer je to bilo neverovatno zabavno, iako ne želite da vidite svog borca poraženog na taj način. Naš interes je da se pobrine da napusti ovaj sport sa nasleđem i ogromnom količinom novca, ali i sačuvanim zdravljem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading