TURCI ZAVILI ZVEZDU U CRNO: Benfika osvojila crveno-belu tvrđavu

Autor:

Sport

19.09.2024

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalska ekipa slavila sa 2:1 na Marakani u prvom kolu Lige šampiona. Akturkoglu u 9. minutu i Kokču iz slobodnog udarca u 29. ugasili nadu srpskom prvaku, koju je u poslednjih pet minuta vratio golom Milson.

TURCI ZAVILI ZVEZDU U CRNO: Benfika osvojila crveno-belu tvrđavu

Foto: Starsport

Crvena zvezda je ugašena na startu nove sezone u Ligi šampiona. Izabranici Vladana Milojevića dočekali su Benfiku u prvom kolu UEFA elitnog takmičenja koje se igra u novom formatu i doživeli poraz sa 1:2 (0:2). Nisu crveno-beli, sem sporadično, imali šansu da naprave nešto više pred svojim navijačima sve do samog finiša, pa će novu priliku morati da traže protiv nekog od narednih rivala.

Gosti iz Portugala su bolje otvorili meč i pokazali srpskom prvaku kako treba da se igra u elitnom takmičenju. Taman kada se Zvezda oslobodila početnog pritiska i počela da ima sve više loptu u svojim nogama usledio je šok na Marakani. Benfika je povela iz prve ozbiljne akcije. Ispala je cela odbrana domaćina, sevnula je kontra, dobio je Di Marija loptu u prostor na desnoj strani, uspeo je da prevari Seola, da doda do Pavlidisa, a on da loptu prosledi tako da je Akturkoglu lagano ugura u mrežu sa metar razdaljine na drugoj stativi.

Pokušala je Zvezda da pripreti kada se otrgla pritiska i otreznila od šoka, ali je onda pretrpela nove udarce. Najpre se povredio Mimović pa ga je Dalsio odmenio na terenu, a onda potop. Napravili su fudbaleri Zvezde prekršaj na dvadesetak metara od svog gola a sudija je dosudio slobodan udarac. Iako su svi na stadionu očekivali da šutira Anhel Di Marija, to je uradio Kokču i maestralno poslao loptu u mrežu pored skamenjenog Glazera.

Republika

Foto: Starsport

Majstorija iz slobodnog udarca


Bio je to nokdaun za crveno-bele. Očekivano, tada je opao tempo igre jer domaćini nisu znali kako, a gostima više od učinjenog nije trebalo. Tek u 41. minutu pripretio je Ivanić, ali ostalo je na ozbiljnoj šansi i ništa više.

U nastavku igre cilj obe ekipe je bio jasan. Benfika je pokušavala da na sve načine da umrtvi igru, a Zvezda da što pre dođe do gola. Uspeli su domaći fudbaleri da pojačaju pritisak, pa i da izbore nekoliko kornera, ali ne više od toga. Imala je Zvezda i sreće jer se strelac drugog gola spetljao. U 65. minutu crveno-beli nisu imali ni sreće u napadu jer je posle kornera Elšnika lopta nekako došla do Duartea ali posle rikošeta nije završila u mreži. Pokušao je tada Milojević uvođenjem Endiajea i Milsona da nešto promeni, ali slaba vajda. Ispostavilo se to kao odličan potez, ali kasno.
Republika

Foto: Starsport

 

Pritiske Zvezde rezervisti su pretvorili u pogodak tek u 86. minutu. Zvezda je smanjila na 2:1, a strelac je bio Milson. Bila je to sjajna asistencija Endiajea. Jedan rezervista je proigrao drugog, ovaj izašao sam pred Trubina i poslao golmana u jednu a loptu u drugu stranu gola. Usledilo je paklenih pet i nešto više minuta. Crveno-beli su bili u ozbiljnom naletu, ređali su šanse, ali se do boda nije moglo.

Republika

Foto: Starsport

Milson postigao utešan pogodak


Zvezda će posle Benfike igrati protiv Intera u gostima 1. oktobra, a protiv Monaka (22. oktobar), dok protiv Barselone igra kod kuće (6. novembar). Na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu, ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar). 

TOK MEČA
DRUGO POLUVREME

KRAJ! To bi bilo to, Zvezda je poražena sa 2:1 od Benfike u prvom meču nove sezone u Ligi šampiona u novom formatu.

90 + 3. minut - Zvezda je u ozbiljno naletu. Pritiskaju crveno-beli odbranu Benfike, šanse su se ređale, ali ništa.

86. minut - Zvezda je smanjila na 2:1, strelac je Milson. Bila je to sjajna asistencija Endiajea. Jedan rezervista je proigrao drugog, ovaj izašao sam pred Trubina i poslao golmana u jednu a loptu u drugu stranu gola. Biće ovo paklenih pet i nešto više minuta.

83. minut - Sevnula je levica Anhela Di Marije. Iskusni fudbaler je oprobao šut, ali nije bio precizan iz najbolje akcije Benfike u drugom poluvremenu.

81. minut - Fudbaleri Zvezde se zaista trude da nešto urade pred golom Benfike, ali u tome ne uspevaju. Luka Ilić je novi Milojev adut i odmenjuje Krunića.

71. minut - Milojević baca karte na svež napad - ulazi Endiaje umesto Duartea, dok Milson odmenjuje Olajinku.

65. minut - Duarte nije imao sreće, ostaje 0:2 Elšnik izvodi sve prekide kod Zvezde! Prvo je izveo slobodan udarac, a onda i korner, lopta je došla do Duartea, ali nije uspeo bolje da šutira glavom i da zatrese mrežu.

62. minut - Sreća za Zvezdu. Bila je Benfika u dobroj prilici, ali se strelac drugog gola spetljao. Popom su crveno-beli imali šansu, ali od bezopasnog kornera se nije moglo više.

61. minut - Nastavlja se pritisak domaćina. Novi korner za Zvezdu, ali ponovo ništa iz prekida.

58. minut - Benfika čini sve da umrtvi igru, dok Zvezda pokušava nešto da napravi, ali za sada ništa od toga.

50. minut - Ivanić je dugo držao loptu na ivici kaznenog prostora i izblokiran je, a ništa više nije uradio ni Duarte. Dobar znak, Zvezda je opasnije i odlučnija pa je izborila korner.

48. mnut - Imala je Benfika novi slobodan udarac, ali srećom samo korner za goste.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME

45 + 3. minut - Kraj prvog poluvremena. Zvezda ima još drugo poluvreme da proba da napravi čudo.

41. minut - Zvezda se oporavila od šoka. Ivanić je okušao šut sa 20 metara, ali lopta prolazi malo pored gola.

39. minut - Opao je tempo igre. Zvezda je u nokdaunu, a Benfika zadovoljna urađenim u smiraj prvog poluvremena.

29. minut - Kokču duplirao vođstvo Benfike. Napravili su fudbaleri Zvezde prekršaj na dvadesetak metara od svog gola a sudija je dosudio slobodan udarac. Iako su svi na stadionu očekivali da šutira Anhel Di Marija, to je uradio Kokču i maestralno poslao loptu u mrežu pored skamenjenog Glazera.

 

27. minut - Mimović definitivno ne može da nastavi meč. Dalsio ga je odmenio na terenu.

26. minut - Silas dobio žuti karton.

23. minut - Novi problem za Milojevića. Mimović se povredio i morao da napusti teren sa bolnom grimasom na licu. Benfika ima privremeno igrača više.

18. minut - Duarte šutira iz daljine, golman Benfike uspeo je nekako da ukroti loptu.

16. minut - Olajinka je bio ispred samog gola. Uydahnuo je ceo stadion, ali je na kraju dosu]en ofsajd.

12. minut - Mogla je Zvezda brzo da odgovori preko Radeta Krunića, ali je golman gostiju bio na mestu

9. minut - ŠOK NA MARAKANI - Benfika je povela protiv Zvezde. Bila je to prva ozbiljna akcija gostiju i odmah gol. Ispala je cela odbrana domaćina, sevnula je kontra, dobio je Di Marija loptu u prostor na levoj strani, uspeo je da prevari Seola, da doda do Pavlidisa, a on da je prosledi tako da je Akturkoglu lagano ugura u mrežu sa metar razdaljine na drugoj stativi.

 

8. minut - Zvezda se oslobodila pritiska. Sve više je lopta u nogama igrača u crveno-belim dresovima

4. minut - Benfika drži loptu u svojim nogama. Prvu ozbiljniju pretnju u kaznenom prostoru osujetio je Seol

1. minut - Mušema Lige šampiona se zatresla na centru Marakane. Spektakl je počeo!

 

Republika

Foto: Starsport

Fantastična koreografija delija

 

PRE MEČA

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Benfike prvi meč u novoj sezoni Lige šampiona. Izabranici Vladana Milojevića su priliku da nastupe u novom formatu UEFA elitnog takmičenja zaslužili osvajanjem sedme uzastopne titule u Superligi Srbije, a onda i eliminacijom norveškog Bodo Glimta u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

18:30 - Benfika će imati skromnu podršku na Marakani

Republika

Foto: Starsport

 

 

18:25 - U ovim dresovima će Zvezda igrati protiv Benfike

 

 

 

18:20 - Ori se Baja Maži Knindža pored Marakane

 

 

 

18:15 - Tapkaroši pukli

Ulaznice za večerašnju utakmicu mogle su se kupiti svim zvaničnim kanalima. Međutim, bilo je i onih koji su pomislili da mogu da zarade na pojedincima koji su nameravali da kartu kupe ispred same Marakane. Ispostavilo se da su na kraju tapkaroši imali pogrešnu procenu. Naime, ono što su kupili mogli su da prodaju po upola nižoj ceni jer potražnja nije bila nikakva. Očigledno su delije shvatile kako se obezbeđuje svoje mesto na Marakani u Ligi šampiona.

18:10 - MILOJEVIĆEV POSLEDNJI RAPORT PRED UTAKMICU:

- U eliti ste, među najboljima u Evropi, veliki uspeh za nas. Četvrti put za redom igramo Ligu šampiona i to je veliki uspeh. Mi smo uradili ono što smo želeli, a to je da se kvalifikujemo za grupnu fazu. Novi je format, ali mi se spremamo kao za svaku utakmicu. Od momaka tražim samo da budu hrabri, da daju sve od sebe. Očekujemo punu Marakanu i ono što  želim jeste samo da uživamo - rekao je Vladan Milojević za Arenu sport, pa nastavio:

- Plan igre nije isti, to je bilo drugo vreme, a ja ne volim da upoređujem. I ovo će biti za šest meseci iza nas. Tada se sećam, pred konferenciju sam se tresao, ta himna, mušema... Imao sam čast i da igram Ligu šampiona kao fudbaler, i sa voljenim klubom(Crvena zvezda prim. aut.) da vodim ekipu, ali ovo je sve posao, samo je to bitno da se fokusiramo i damo sve od sebe.

17:50 - Delije su uveliko okupirale Topčidersko brdo, a sada već u kolonama prilaze našem najvećem stadionu

Pogledajte kako je to izgledalo sat vremena pred početak utakmice:

 

 

 

 

17:35 - SASTAVI:

​CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Elšnik, Krunić - Silas, Ivanić, Olajinka - Duarte

BENFIKA (4-3-3): Trubin - Ba, Otamendi, Silva, Fernandez - Luiš, Kokdžu, Rolhejzer - Di Marija, Pavlidis, Akturkoglu

 

 

 

17:30 - Fudbaleri Zvezde stigli na Marakanu

 

 

PRE MEČA

Podsetimo, imajući sve u vidu, trener Milojević nije želeo da daje bombastična obećanja, već je poručio da će na teren poslati najbolji mogući sastav i da će jedino važno biti da momci daju sve od sebe.

Republika

Foto: Starsport

Spremio ekipu za elitu: Vladan Milojević

- Borili smo se za ovo, želeli smo da budemo sa najboljima i velika mi je čast da ćemo ugostiti ovako velike timove, a ne postoji ništa manji tim od ovih 36 ekipa koje učestvuju. Spremamo se kao i za svaku utakmicu. Rekao sam i igračima da treba da uživamo u ovakvim utakmicama, oni su doveli ove ekipe, ovo je veliki uspeh za jednu zemlju, nismo velika zemlja, da možemo ponosno da nosimo grb našeg kluba i grad Beograd, jer će svi koji budu došli moći da se uvere u lepotu našeg grada i predstavljamo Srbiju, zemlju na Balkanu koja će se takmičiti sa najboljima u Evropi - rekao je Milojević u najavi meča, pa dodao:

- Ono što ću reći igračima, jeste da radimo ono što radimo, da veruju u sebe, da smo dobar tim i da na terenu treba da isporučimo maksimum. Igramo protiv ogromne Benfike, ništa manje nego svi ostali klubovi koji su se kvalifikovali. Trudićemo se da odradimo posao na najbolji mogući način. To su pravci u kojima razmišljam sa igračima.

Zvezda će posle Benfike igrati protiv Intera u gostima 1. oktobra, a protiv Monaka (22. oktobar), dok protiv Barselone igra kod kuće (6. novembar). Na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu, ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar).

Pre crveno-belih njeni rivali su već odigrali prve mečeve u novom formatu Lige šampiona. Tako je Juventus savladao PSV sa 3:1, Liverpul bio bolji od Milana u gostima istim rezultatom, a sa 3:1 je i Real savladao Štutgart. Tri gola je primio Jang bojs kod kuće od Aston Vile, ali nije tresao mrežu (3:0). Mančester siti i Inter odigrali su 0:0, dok Barselona večeras gostuje Monaku.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading