GLAZER OTKRIO KAKO JE PRIMIO GOL IZ SLOBODNJAKA: Jedan detalj je bio koban

Autor:

Sport

19.09.2024

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Zvezde objasnio šta se desilo u 29. minutu.

GLAZER OTKRIO KAKO JE PRIMIO GOL IZ SLOBODNJAKA: Jedan detalj je bio koban

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike sa 2:1 u prvom meču u novoj sezoni Lige šampiona. Golman crveno-belih Omri Glazer kapitulirao je dva puta i u oba navrata nije mogao ništa da uradi. Prvo mu je Kerem Akturkoglu sproveo loptu u mrežu sa metar razdaljine u 9. minutu, dok je Orkun Kokču perfektno pogodio iz slobodnog udarca u 29. minutu, a Izraelac samo ispratio pogledom. Bio je to prvi pogodak ove sezone u Ligi šampiona iz slobodnih udaraca. Upravo je čuvar mreže Zvezde opisao kako je on video taj pogodak.

- Ne volim da analiziram odmah posle utakmice jer nisam video loptu. Mislim da sam mogao da odbranim, želim da odbranim svaku loptu i verujem u svoj kvalitet. Još uvek nisam video snimak, ali bio je to dobar slobodan udarac. Možda sam mogao da reagujem, ali nisam video loptu na vreme. Video sam je kasno, pa nisam imao vremena, ali učimo iz svega. To je deo fudbala, posebno za golmane. Nekada imate odlične utakmice i branite teške lopte, a ponekad primite gol iako možda možete da ga odbranite. Kao što sam rekao, iz ove utakmice dobijamo samopouzdanje i idemo dalje - rekao je Glazer, pa nastavio analizom celog susreta:

Republika

Foto: Starsport

Nemoćan: Omri Glazer kod drugog gola Benfike

- Malo sam razočaran. Mislim da su svi u timu, i igrači i stručni štab. Nismo dobro započeli utakmicu. Primili smo dva gola iz naših grešaka. Nije da je Benfika uradila nešto posebno. Mislim da smo nakon drugog gola počeli da kontrolišemo teren i da verujemo u sebe. Stvorili smo šanse, ne mnogo, ali smo kontrolisali igru. Imali smo dosta polušansi i na kraju smo postigli gol. Nije nam mnogo nedostajalo da postignemo drugi gol i uzmemo bod. Ali razočarani smo, posebno zato što želimo da pobeđujemo i osvajamo bodove. Mislim da smo danas pokazali svima da smo zaista konkurentan tim koji može da igra na ovom nivou u Ligi šampiona. Ovo je jedan od najboljih timova u Evropi. Iz ove utakmice crpimo samopouzdanje i idemo dalje.

Podsetimo, kad se sve sagleda, crveno-beli nisu prikazali u lošem svetlu, gost iz Lisabona je umeo da iskoristi svoje šanse, što je, ispostaviće se, bilo dovoljno da reše utakmicu u prvih pola sata.

Uz malo sreće, ali i lukavosti, došli su do prvog pogotka preko Kerema Akturkoglua, a turski igrači su ove večeri bili kobni po Zvezdu, pošto je na isteku pola sata igre Orkun Kokču perfektno pogodio iz slobodnog udarca, što je Omri Glazer samo ispratio pogledom.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Biće bolje: Fudbaleri Zvezde

Crveno-beli su držali loptu tokom većeg dela meča i pokušavali da stvore konkretnu šansu ispred gola "orlova", ali sve se završavalo samo na skromnim završnicama. Sve je tako bilo do 86. minuta, kada su dvojica rezervista priredila dramu u završnici. Endiaje je lepo uposlio Milsona, a Angolac rutinski završio pored Trubina. Ipak, bilo je prekasno za potpuni preokret.

Zvezda će posle Benfike igrati protiv Intera u gostima 1. oktobra, a protiv Monaka (22. oktobar), dok protiv Barselone igra kod kuće (6. novembar). Na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu, ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar). 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading