OZBILJNA DOMINACIJA PARTIZANA! SCD ponižen kod kuće!

Autor:

Sport

12.10.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan u velikom plusu u gostima

OZBILJNA DOMINACIJA PARTIZANA! SCD ponižen kod kuće!

Foto: Starsport

SC Derbi - Partizan 60:80

(17:23; 18:23; 15:12; 10:22)

KRAJ MEČA

Ovo je bila čak četvrta pobeda crno-belih u dosadašnjem delu takmičenja, a ovim trijumfom (60:80) ekipa Željka Obradovića spremila se za duplo kolo Evrolige koje je očekuje sledeće sedmice protiv Bajerna i Makabija.


Crno-beli su u većem delu meča imali apsolutnu kontrolu, nekoliko puta su išli čak i na +14, a Studenti su dobar momentum imali u trećoj četvrtini nakon isključenja trenera Petra Mijovića.

Domaćin je tada dobio dodatnu motivaciju, prišao na šest poena zaostatka, ali to je bilo sve što su mogli da urade.

Karlik Džons opet je uzeo sve u svoje ruke, vratio Partizan na osam poena viška i posle je sve bilo odrađivanje posla.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

Četvrta četvrtina

7. minut - Pokuševski na klupu, a Mitar dobija priliku. Da vidimo šta može u završnici.

6. minut - Pogađa i Korpivica, nakon nekoliko promašaja njegovih saigrača - 69:56.

4. minut - Poentira Džons iz nemoguće situacije i to pod faulom, Koristi penal i sada je 67:53. Bio je ovo njegov 19. poen na meču.

2. minut - Mini serija Partizana! Povukao je sve Sterling Braun, uključio se Pokuševski i crno-beli su brzo opez na +14. Rezultat je 64:50.

1. minut - Počinje poslednjih 10 minuta. Otvara ga Sterling Braun svojim četvrtim poenom na meču - 60:50.

Treća četvrtina

 

 

10. minut - Loša deonica Partizana, u ovom delu su postigli samo 12 poena i to zahvaljujći Karliku Džonsu, koji poentirao u završnici deonice - 58:50

8. minut - Vidno su nervozni njegovi izabranici, mora da ih zove na klupu ne bi li ih smirio. Imaju samo šest poena viška, a bilo je 12. Isključenje Mijovića mnogo je promenilo tok meča, Studenti kao da su dobili dodatnu motivaciju. Na semaforu je 56:50.

7. minut - Marinković pogađa pod faulom! Nakon poena Dejvisa, SC nije uspeo da realizuje svoj napad. Povukli su kontru crno-beli, završio ju je kapiten Partizana, a sudije su uz to svirale i faul nad njih - 58:46. Bune se Studenti, traže čelendž jer smatraju da je marinković napravio faul. Posle snimka, sudije su poništile koš jer je utvrđeno da je Marinković napravio faul nad Hadžibegovića. Nesportska za Vanju, dva bacanja za SC. Oba je pogodio sada je na semaforu - 48:56

6. minut - Trojak Drobnjaka! Drži svoju ekipu u meču za 54:46, a Partizan je krenuo da pravi greške i troši napade. Četvrtina sa dosta seckanja i ne tako kvalitetnte igre.

4. minut - Drže se Studenti! Uprkos isključenju glavnog trenera, Hadžibegović poentira. Sa druge strane, Nakić pogađa za 54:41.

2. minut - Dupla tehnička! I to za trenera Studentskog centra Petra Mijović. Mijović ipak napušta teren, izgleda da je dobio isključenje, ostaje pitanje kada je dobio prvu tehničku. Deluje da je dobio duplu tehničku, zbog prigovora sudijama. SC imao je jednu tehničku u prvom poluvremenu, ali ona je pripisana Pavlićeviću.

1. minut - Počelo je drugo poluvreme i to poenima Marija Nakića - 48:36.

PRVO POLUVREME

 

 

Druga četvrtina

10. minut - Vraća dvocifrenu prednost na stranu Partizana u finišu prvog poluvremena - 46:35

9. minut - Pogađa Džons posle tajm-auta Željka Obradovića, na kom je trener Partizana bio prilično ljut, jer su njegovi igrači dozvoli Studentima brze poene u dve akcije. Sve to neutrališe za sada najbolji pojedinac na meču, Beograđani na 44:35.

6. minut -  Erik Nil sjajno brani, zbunjuje Karlika i natera ga da se vrati na svoju polovinu. Nil potom pogađa poludistancu. Ipak, Brendon Dejvis odgovara brutalnim zakucavanjem! Mirković pokušava dodavanje na Hadžibegovića, ali je promašaj. Nil ponovo otima loptu u odbrani, pokazujući svoj kvalitet kao plejmejker Studentskog centra.

4. minut - SC Derbi promašuje trojku, a Vanja gazi aut liniju, poklanjajući posed Partizanu. Mirković gubi balans protiv Pokuševskog. Dejvis pravi sjajan potez, okreće Nikolića, koji ga faulira. Sudije proveravaju snimak zbog sumnje na korake, ali je sve čisto. Dejvis je precizan sa oba slobodna bacanja. Nikolić pogađa trojku iz desnog ugla, dok Pavlićević dobija tehničku grešku. Vanja Marinković koristi dodatno bacanje. Karlik Džons asistira Braunu za polaganje, a Bogavac vraća loptu Nikoliću za zakucavanje.

2. minut - U prvom napadu druge deonice, Nil je izgubio loptu. Marinković je promašio trojku, ali uhvatio ofanzivni skok, nakon čega je Karlik Džons postigao trojku. Drobnjak je napao Dejvisa, fauliran je i postigao koš uz dodatno bacanje. Sterling Braun je odlično razigrao Dejvisa, a Karlik je postigao još jednu trojku. Mirković je pogodio polaganje, ali je Karlik uzvratio trećom trojkom iz trećeg pokušaja, pritom fauliran i pogodio dodatno bacanje.

Prva četvrtina

10. minut - Nil je promašio trojku, dok je Dejvis izvanredno dodao loptu Lundbergu, koji je postigao nova dva poena. Petar Mijović zatražio je tajmaut, naglašavajući tri faula i potrebu za jačom odbranom. Nakon nekoliko neuspešnih napada, Partizan se brani, ali lopta ponovo završava u autu za Podgoričane. David Mirković je pogodio trojku nakon pasa od Nila, ali Dejvis je ubrzo odgovorio šutom za dva poena. Partizan je odlično odigrao odbranu, a Mirković je došao do lopte i pokušao trojku, ali je Drobnjak pogodio dugu dvojku. Lundberg je dodao Pokua, koji je završio četvrtinu trojkom uz zvuk sirene.

4. minut -  Partizan je otvorio meč sa vođstvom, ali je Lundberg promašio težak šut preko ruke na isteku napada, što je pokazalo da je posed bio daleko od optimalnog. Nakić je napravio ličnu grešku kako bi sprečio moguću kontru Studenata. Nil je pokušao šutirati ispod ruke u reketu, ali nije bio precizan. Veoma je šteta što Balša nije uspeo da realizuje brutalno zakucavanje, pošto je sudija svirao tri sekunde u reketu pre nego što je skočio.

Startne petorke za utakmicu SC Derbi-Partizan
SC Derbi: Nil, Bogdanović, Hadžibegović, Nikolić, Bogavac
Partizan: Lundberg, Nilikina, Koprivica, Nakić, Bonga

Utakmica se očekuje s velikim uzbuđenjem, a ove postave obećavaju zanimljiv i dinamičan duel na terenu.

POČETAK MEČA

PRE MEČA!

Košarkaški klub Partizan se priprema za meč 4. kola AdmiralBet ABA lige protiv Studentskog centra u Podgorici, koji će se održati u nedelju od 16 časova. Nakon dva poraza u Evroligi, crno-beli su odlučni da zadrže stopostotan učinak u AdmiralBet ABA ligi, ali i da se pripreme za naporan raspored koji ih čeka.

Trener Partizana, Željko Obradović, ističe važnost ravnomernog raspoređivanja minutaže igrača i brigu o njihovom zdravlju uoči gustog rasporeda utakmica. Naročito se osvrnuo na igrače koji su imali problema tokom prethodne utakmice i istakao da će odluku o sastavu tima doneti na osnovu njihovog zdravstvenog stanja.

Nakon duela sa Studentskim centrom, Partizan se vraća u Beograd gde ih očekuje duplo kolo u Evroligi. Prvo će dočekati Bajern, a potom gostovati Makabiju. Zanimljiva činjenica je da će se meč protiv Makabija odigrati u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, što olakšava putovanje ekipe.

Ovo dualno kolo predstavlja izazov za Partizan, ali i priliku da se vrate na pobednički put u Evroligi. Svi navijači crno-belih sa nestrpljenjem očekuju ishod ovih utakmica i nadaju se uspehu njihovog omiljenog tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading