BRUTALAN ODGOVOR DIREKTORA ABA BUDUĆNOSTI: Vređaju porodice, traže krivca, falilo je samo još da upadnu u svlačionicu Zvezde

Autor:

Sport

22.10.2024

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nikada se nisu ogradili od postupaka svojih navijača koji su vređali, pljuvali i fizički se obračunavali"

BRUTALAN ODGOVOR DIREKTORA ABA BUDUĆNOSTI: Vređaju porodice, traže krivca, falilo je samo još da upadnu u svlačionicu Zvezde

Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović

Jučerašnji derbi kola AdmiralBet ABA lige pripao je Crvenoj zvezdi posle dramatične završnice, ali su ga obeležile mnoge druge stvari, a pre svih, skandalozno ponašanje navijača Budućnosti. Pristalice domaće ekipe, varvari, su sve vreme vređali gostujuće igrače i stručni štab, a sredinom trećeg kvartala došlo je do žustre rasprave sa klupom Zvezde, što je kulminiralo isključenjem Željka Drčelića. To je bio samo početak, pošto je kasnije usledilo gnusno vređanje porodice Nemanje Nedovića, koji im je na terenu odgovorio na najbolji mogući način i vratio ih na zemlju.

Posle svih dešavanja u Morači očekivalo se da Budućnost reaguje. I jeste - ali, saopštenjem o suđenju?! Izdvojili su greške arbitara u poslednjih šest minuta i time ozbiljno iznervirali direktora AdmiralBet ABA lige Miliju Vojinovića koji nije birao reči dok im je na to odgovarao.

Republika

Foto: Starsport

Milija Vojinović

- Moram da priznam da me dopis Budućnosti nije iznenadio, ali najblaže rečeno, njegova sadržina svakako jeste. Odnosno, očekivao sam i nadao se da će se iz Budućnosti oglasiti posle svega što se dešavalo u Morači, u poslednjem meču petog kola AdmiralBet ABA lige. Da će se tom prilikom javno izviniti ekipi Crvene zvezda i AdmiralBet ABA ligi za ponašanje svojih pojedinih navijača i propuste u organizaciji, a posebno Nemanji Nedoviću, Milošu Teodosiću i njihovim porodicama na najprizemnijim uvredama i napadima. Ali, umesto toga, baš kao Budućnost kaže u svom saopštenju, ponovo gledamo isti film u istoj režiji, gde se u porazima u derbijima regionane lige, krivica uvek traži u drugima. Nedostajali su samo još upadi u svlačionicu i pretnje sudijama, kao i verni navijači iz prvih redova pored terena, od čijih se postupaka nikad nisu ogradili kada su vređali, pljuvali i pokušavali da se fizički obračunaju sa gostujućim igračima. Dobro je da su makar nešto preskočili iz matrice na koju su nas navikli, rekao je Vojinović za "MONDO".

Dotakao se i pomenutih sudijskih grešaka.

- Što se tiče eventualnih sudijskih grešaka na koje Budućnost aludira, Sudijska komisija AdmiralBet ABA lige će svakako odraditi ekspertizu i procenu kvaliteta suđenja trojice izuzetno cenjenih evroligaških arbitara. Nažalost, bez obzira na zaključke, to sigurno neće biti dovoljno aktuelnom menadžmentu Budućnosti koje već, očigledno ima svoje teorije zavere i krivce, ali ne i sposobnost da realno sagleda stvari, dodao je direktor ABA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading