SFEROPULOS OTKRIO GDE JE BIO PROBLEM OD STARTA: Mnogo toga nije valjalo u igri crveno-belih

Autor:

Sport

24.10.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veče za zaborav

SFEROPULOS OTKRIO GDE JE BIO PROBLEM OD STARTA: Mnogo toga nije valjalo u igri crveno-belih

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su ubedljivo poraženi u Madridu sa 95:72 u petom kolu Evrolige.

Šampion Jadrana jednostavno nije isti, ma ni sličan tim, kada u sastavu nema Džoela Bolomboja i Nemanju Nedovića - najboljeg skakača i šutera Evrolige. U Madrid se otišlo znajući da do podviga teško može doći, a od samog starta se to videlo i na terenu. 

Pošto crveno-beli bez Bolomboja nisu imali adekvatan odgovor ispod koša, morali su da se oslone na igru spolja. Ali, uz užasan šut za tri poena i neverovatno raspoloženog Fakunda Kampaca, Sferopulosovi igrači prosto nisu imali šta da traže u "Vizink" centru. 

Uvidevši da vodi već izgubljenu bitku, grčki trener je dao prostora igračima koji inače igraju manje, kako bi odmorio ključne košarkaše pred duplo kolo. Nije mogla ekipa više od ovoga, a Janis je otkrio gde je bio problem.

Republika

Foto: Starsport

Srušio bivšu ekipu: Fakundo Kampaco

Mislim da nismo igrali čvrsto koliko smo hteli, to je najbitnije. Trebalo je da budemo agresivniji, da igramo bolju odbranu, naravno. U napadu da igramo pametnije. Bilo je trenutaka kada smo loše čitali igru na obe strane terena i moramo iz toga da naučimo - rekao je Sferopulos.

U pobedničkom sastavu su poeni bili perfektno raspoređeni, a najefikasniji bio je Musa sa 17 poena, dok je četiri manje imao Kampaco. Na drugoj strani, kod gostiju se istakao Teodosić sa 11 poena, dok je devet upisao Kalinić.

Crvena zvezda Meridianbet je sada na učinku 3-2 i sledeće nedelje gostuje Žalgirisu, pa dočekuje Panatinaikos u duplom kolu Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading