DA LI JE VIMBLDON ZA NOVAKA OPIPAVANJE TERENA ZA PARIZ?: Đoković rizikuje, ali zna šta radi!

Autor:

Sport

30.06.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole u pohodu na London.

DA LI JE VIMBLDON ZA NOVAKA OPIPAVANJE TERENA ZA PARIZ?: Đoković rizikuje, ali zna šta radi!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser, Novak Đoković šokirao je sve odlukom da će ipak igrati na Vimbldonu, rizikovajući novu povredu i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Nole je doživeo povredu kolena na Rolan Garosu, nakon čega je podvrgnut operaciji. Bilo je upitno da li ćemo ga videti u Londonu na travnatoj podlozi, ali je Novak ipak odlučio da učestvuje na mestu gde je sedam puta trijumfovao.

Međutim, postavlja se pitanje zašto rizikuje povredu pred Olimpijske igre, jedini trofej koji nema u karijeri. Zna Đoković odlično šta radi, a Vimbldon može da mu služi za opipavanje terena pred Pariz, odnosno da vidi koliki su mu kapaciteti i da se zagreje za ovo prestižno takmičenje koje počinje za malo manje od mesec dana. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Sve u svemu, neće biti ovo samo egzebicija za Đokovića, jer svi znamo da voli da prkosi svima, a i zakonima fizike u velikom broju slučajeva. Nole će ići na trofej, ali videćemo koliko će rizikovati i do kojih granica će testirati svoje telo. Biće zanimljivo videti njegovo učešće na Vimbldonu  i da li će doći do osmog trofeja i do 25. grend-slem titule, a sigurno je gladan trofeja, pošto ove godine još uvek nije osvojio.

Takođe, motiv više mu je i osveta Karlosu Alakrazu. Naime, Španac ga je prošle godine porazio u polufinalu Vimbldona. Podsetimo, Vimbldon počinje prvog jula, a završava se 14. taman da teniseri mogu da odahnu pred Olimpijske igre. Novak Đoković u prvom kolu turnira u Londonu igra protiv češkog asa Vita Koprive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading