MORAO JE JEDAN JANIK DA PROĐE! Nemac pokazao Novaku slabu TAČKU Sinera!

Autor:

Sport

01.07.2024

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi teniski vladar ipak nije dozvolio iznenađenje u prvom kolu Vimbldona.

MORAO JE JEDAN JANIK DA PROĐE! Nemac pokazao Novaku slabu TAČKU Sinera!

Foto: www.profimedia.rs

Kada se sastanu dva Janika, izvesno je da će jedan igrati u drugom kolu Vimbldona. Vladar ATP liste Siner nije dozvolio iznenađenje protiv imenjaka iz Nemačke, Hanfmana, kojeg je savladao rezultatom 3:1 (po setovima 6:3, 6:4, 3:6, 6:3).

Za razliku od branioca titule Karlosa Alkaraza, koji se propisno namučio protiv kvalifikanta iz Estonije, Italijan nije ostavio trenutno 56. teniseru sveta nikakvu šansu da se ponada iznenađenju, mada je Indijac u jednom trenutku ozbiljno zapretio.

Parirao je Hanfman ravnopravno Janiku Sineru u prvom setu, sve do šestog gema, kada je i viđen jedini brejk u ovom periodu, koji je rešio pobednika uvodnog dela. Napravio ga je vodeći igrač planete, poveo sa 4:2, a potom rutinski sačuvao svoje servise za konačnih 6:3.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Janik Hanfman

Slična slika viđena je i u drugom setu, sa samo jednim brejkom i ponovo je Italijan bio uspešniji. Namdudrio je mlađi Janik starijeg, samo što mu je servis umesto u šestom, oduzeo u petom gemu, što se ispostavilo odlučujućim za 6:4 i dupliranje vođstva u setovima.

Probudio se Hanfman u trećem setu i, na opšte iznenađenje svih, učinio meč dramatičnim, osvojivši ovaj period rezultatom 6:3. Iako je do tada igrao besprekorno, nije Siner znao šta ga je snašlo, pošto ga je Nemac šokirao najpre u drugom, a potom i četvrtom gemu za ubedljvivih 4:0! Već u petom poenu, uspeo je Italijan da uzvrati ribrejkom, ali ne i da vrati drugi, pa je Janik Hanfman odveo duel u četvrti set!

Konačno, brejkom u četvrtom gemu, četvrtog seta, italijanski as je ponovo slavio sa 6:3 i sprečio Hanfmana da mu pokvari planove već na startu takmičenja. 

Sada Sinera čeka daleko teži posao i duel sa zemljakom Mateom Beretinijem za plasman u treću rundu, finalistom Vimbldona iz 2021. Ukoliko pet godina stariji Italijan iznenadi mlađeg favorita, mogao bi da učini uslugu najboljem svih vremena Novaku Đokoviću, koji brani finale u Londonu.

S druge strane, Janik je dogurao prošle godine do polufinala, kada ga je zaustavio upravo srpski as, Nole je tada slavio sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:4). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading