ALKARAZ UPLAŠEN ZA SVOJU BUDUĆNOST! Španci spremaju revoluciju u svim sportovima

Autor:

Sport

21.09.2024

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suviše gust raspored mečeva

ALKARAZ UPLAŠEN ZA SVOJU BUDUĆNOST! Španci spremaju revoluciju u svim sportovima

Foto: Tanjug/AP

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz izrazio je blago nezadovoljstvo zbog sve većeg broja obaveznih turnira u tenisu, ističući da će takav raspored "ubiti" igrače. Nakon pobede nad Benom Šeltonom na Lejver kupu, Alkaraz je govorio o izazovima sa kojima se suočavaju teniseri zbog pretrpanog rasporeda mečeva.

- U narednih nekoliko godina ćemo imati još više obaveznih turnira. Ubiće nas na neki način. Voleo bih da imam više slobodnog vremena, istakao je Alkaraz, osvrćući se na povećanje broja turnira i sve veći pritisak na igrače.

Izgleda da jedino Španci planiraju da stanu na put tome, budući da je Karlitosov sunarodnik Rodri Ernandez pričao o istoj stvari kada je u pitanju fudbal. Baš kao i u tenisu, broj mečeva je proširenjem formata Lige šampiona postao obimniji i u vodećem sportu, na šta se žalio iskusni veznjak Mančester sitija

- Mogu da kažem da 60 ili 70 utakmica nije optimalno za igrača u jednoj sezoni. Fudbaler može na najvišem nivou da odigra između 40 i 50 utakmica. Ove godine možda ćemo da odigramo ukupno 70 ili 80 utakmica u svim takmičenjima. To je previše, rekao je Rodri na konferenciji za medije uoči meča sa Interom u prvom kolu Lige šampiona.

Mnogi asovi su se nadovezali na to, a da li će se ičije reči čuti pre nego što se dogodi štrajk izmorenih sportista, ostaje da vidimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading