KORACIMA OD SEDAM MILJA GRABI KA VRHU: Nakon istorijskog trijumfa - nebeski skok Olge Danilović na WTA listi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.10.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija uskoro dobija igračicu u samom vrhu ženskog tenisa?!

KORACIMA OD SEDAM MILJA GRABI KA VRHU: Nakon istorijskog trijumfa - nebeski skok Olge Danilović na WTA listi!

Foto: Tanjug/AP

Srpska teniserka Olga Danilović je ostvarila najveći uspeh u karijeri, pošto je osvojila turnir u kineskom Guangdžouu savladavši Amerikanku Karolinu Dolehajd u finalu rezultatom 2:0 (6:3, 6:1).

Strašan turnir je odigrala srpska teniserka i posle Andreeve, Peri i Savankaeve koje je izbacila istim rezultatom, te Peri koja joj je predala meč posle preoketa, kao šlag na tortu stigla je i ubedljiva pobeda u finalu nad Amerikankom.

Ključan momenat u prvom setu dogodio se u maratonskom petom gemu koji je posle velike borbe pripao Olgi, što je ujedno bio i prvi brejk na meču. Na drugi se nije čekalo dugo, pošto je Danilovićeva njime i osvojila prvi set u devetom gemu. Neočekivano je krenuo drugi set, jer je Dolehajd došla do brejka na otvaranju, ali odmah je istom merom uzvratila srpska teniserka za izjednačenje. Odlučno je ugrabila i drugi brejk, a potom i treći, te sigurno privela finale kraju i slavila.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Nebeski skok na WTA listi - Olga Danilović

 

Navedeni trijumf imaće značajan uticaj na Danilovićevu poziciju na WTA listi. Naime, ona će od ponedeljka zauzimati 52. mesto, što predstavlja skok od čak 34 pozicije. Da je izgubila od Dolehajd, bila bi na 64. mestu, što dodatno naglašava važnost ovog trijumfa za njen dalji put u teniskom svetu.

Tokom poslednjih mesec dana, Danilovićeva nije doživela poraz, vezavši deset pobeda i izgubivši samo jedan set. Njen uspeh na turniru u Gvangdžuu nije izolovan slučaj, s obzirom da je tokom ovog perioda ostvarila pobede nad bolje rangiranim protivnicama poput Francuskinje Pari i Ruskinje Erike Andrejeve. Ovaj niz rezultirao je značajnim napretkom na WTA listi i otvorio mogućnost da Danilović u narednoj sezoni bude nosilac na grend slem turnirima.

Olga Danilović je još jednom pokazala svoj talenat i borbeni duh, te se sa nestrpljenjem iščekuju njeni budući nastupi na teniskim terenima širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading