RUSI JUTROS ČELIKOM "OKUPALI" KIJEV! Kiša dronova se sjurila na grad - Kličko izdao hitno upozorenje

Autor:

Svet

27.10.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani se mole da ne napuštaju svoje domove.

RUSI JUTROS ČELIKOM "OKUPALI" KIJEV! Kiša dronova se sjurila na grad - Kličko izdao hitno upozorenje

Foto: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Ukrajinska prestonica Kijev već drugu noć zaredom bila je meta višestrukog napada dronovima, saopštila je vojna uprava grada. Serhej Popko, šef vojne uprave, istakao je da su napadi postali gotovo svakodnevna pojava, stvarajući konstantnu pretnju za grad.

U sklopu sinoćnjeg napada, ruske snage su lansirale oko deset dronova u više navrata, koji su dolazili iz različitih smerova i leteli na različitim visinama. Ipak, ukrajinske jedinice protivvazdušne odbrane uspele su da presretnu i unište sve letelice pre nego što su mogle da ugroze grad. Srećom, nije bilo povređenih ni značajnije materijalne štete.

Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, brzo je reagovao na napad, aktivirajući ukrajinsku protivvazdušnu odbranu kako bi zaštitio grad od ruskih bespilotnih letelica. Uprkos tome, Kličko je apelovao na građane da ostanu u skloništima, pružajući im uputstva putem popularne aplikacije za razmenu poruka, Telegram.

Očekuje se da će vazdušne snage kasnije pružiti dodatne informacije o noćnim napadima, dok iz Rusije zasad nema zvaničnih komentara na ove događaje.

Ovi napadi predstavljaju ozbiljnu pretnju po bezbednost Kijeva i zahtevaju stalnu pripravnost i reakciju ukrajinskih snaga kako bi zaštitile grad od potencijalnih budućih napada dronovima.

Podsećamo, prema informacijama koje prenose ukrajinski mediji, ruski dronovi-kamikaze Šahid izvršili su napade širom Ukrajine, koristeći bespilotne letelice koje su stigle sa severa i juga zemlje, vest je od 5. oktobra! 

U Žitomirskoj oblasti zabeležena je snažna eksplozija, dok su građani grada Žitomira čuli seriju detonacija.

Primećeno je kretanje jurišnih dronova i prema Sumkoj, Černihivskoj, Poltavskoj i Kirovohradskoj oblasti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading