''SRBIJA ĆE ZNATI DOBRIM DA UZVRATI'': Vučić odlikovao stalnu predstavnicu Mađarske pri UN

Autor:

Vesti

26.09.2024

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik se oglasio na svom Instagram profilu

''SRBIJA ĆE ZNATI DOBRIM DA UZVRATI'': Vučić odlikovao stalnu predstavnicu Mađarske pri UN

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave prvog stepena stalnoj predstavnici Mađarske pri Ujedinjenim nacijama Žužani Horvat, a o tome je obavestio građane Srbije na svom Instagram nalogu.

- Velika mi je čast što mogu da uručim ovo priznanje za naročite zasluge u razvijanju odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje našim mađarskim prijateljima. Hvala vam što se znali da čujete, razumete i podržite pravo srpskog naroda na slobodu, nezavisnost i istinu. Srbija će na dobro znati dobrim da uzvrati, i u nama ćete uvek imati lojalnog partnera i prijatelja - napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu.

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

- Srdačan susret u Njujorku sa Kirjakosom Micotakisom i razmena mišljenja o situaciji u regionu, našim bilateralnim odnosima i evropskom putu Srbije.

Preneo sam premijeru Micotakisu zabrinutost zbog svakodnevnog terora sa kojim se sučavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, zahvalio na dosadašnjoj principijelnoj podršci Grčke teritorijalnom integritetu Srbije i zatražio dodatnu potporu našim naporima u cilju zaštite srpskog stanovništva.


Bilateralna saradnja Srbije i Grčke je na zavidnom nivou, baš kao i bratski odnosi naša dva naroda. Nastavljamo zajednički rad na jačanju i širenju ekonomskih veza, kao i na energetskom i infrastrukturnom povezivanju - napisao je Vučić na Instagramu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading