"POLJSKA PARTNER OD IZUZETNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU!" Ključne poruke predsednika Vučića nakon posete Donalda Tuska! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.10.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Tusk pokazao je poštovanje govorom na srpskom jeziku!

"POLJSKA PARTNER OD IZUZETNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU!" Ključne poruke predsednika Vučića nakon posete Donalda Tuska! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju medijima sa predsednikom Vlade Republike Poljske Donaldom Tuskom zahvalio se na posreti i podršci te zemlje evropskom putu Srbije.

Sinoć i jutros sam imao čast da na ozbiljan i odgovoran način razgovaram sa predsednikom poljske Vlade @donaldtusk , jednim od najvažnijih evropskih lidera.


Danas je Poljska partner od izuzetnog značaja za Srbiju, ne samo zbog našeg evropskog puta, već i zbog naših bilateralnih odnosa koji su sve bolji, a koji se najpre ogledaju u ekonomskim odnosima i razmeni, koja konstantno raste.

Zamolio sam premijera Tuska da nam pomogne da počnemo da sarađujemo i radimo u sferi inovacija i startapova, u kojima je Poljska fantastično uspešna, ali i u oblastima biotehnologija i biokampova. Mislimo da i Srbija ima da ponudi svog znanja Poljskoj, baš onoliko koliko može da dobije od Poljske.

Razgovarali smo i o svim drugim temama, kao i onome šta Srbiju čeka na evropskom putu. Zahvalan sam premijeru Poljske na tome što je želeo da čuje našu stranu po pitanju Kosova i Metohije. Naš današnji sastanak bio je fokusiran i na globalna pitanja. U tom pogledu smo sagledali nivo naše saglasnosti.

Ova poseta je velika čast i lična privilegija i nadam se da ovo nije poslednji put da tokom svog mandata premijer Tusk dođe u Srbiju
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Bogdan

24.10.2024 13:23

Srbija i Vučić na njenom čelu su ostavili snažan utisak na Tuska i Poljsku.

Ognjen

24.10.2024 13:24

Ova poseta šalje snažnu poruku o zajedničkim interesima Srbije i Poljske, posebno u oblasti ekonomske i političke saradnje.

Daca

24.10.2024 13:24

Poljska i Srbija su pokazale da postoji pravo medjunarodno prijateljstvo

Dusan

24.10.2024 13:24

Poljaska je za Srbiju veoma vazan partner