BEZ STRUJE ZVEZDARA, BOGOSLOVIJA I PALILULA! Tri groma udarila u trafostanicu! NEVREME SE NE SMIRUJE!

Autor:

Vesti

01.07.2024

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Širi centar Beograda je trenutno bez struje, a ekipe Elektrodistribucije na terenu

BEZ STRUJE ZVEZDARA, BOGOSLOVIJA I PALILULA! Tri groma udarila u trafostanicu! NEVREME SE NE SMIRUJE!

Foto: ST/A. NALBANTJAN, printskrin/instagram/192_rs, Shutterstock

Jako nevreme večeras je pogodilo Beograd, a prouzrokovalo je i više kvarova na elektromreži što je za posledicu imalo nestanak struje

Zbog udara groma u trafo-stanicu Bogoslovija, Zvezdara i Palilula su bez struje.

U blizini trafo-stanice Bogoslovija u Beogradu tri puta je udario grom, zbog čega je došlo do kvara.

Ekipe su na terenu i pokušavaju da sistem vrate u normalu za najviše pola sata.

Širi centar Beograda je trenutno bez struje, a ekipe Elektrodistribucije na terenu

Kako RTS nezvanično saznaje ekipe distribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za večeras, noćas i sutra teritoriju Republike Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci-spasioci vrše obilazak stanovništva sa akcentom na potencijalno kritične tačke. 

Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.

Podsećamo, superćelijske oluje postaju sve češće u našim krajevima, donoseći sa sobom moćne meteorološke fenomene koji mogu značajno uticati na naše živote i imovinu. Ove oluje se karakterišu rotirajućim oblacima, poznatim kao mezocikloni, koji mogu formirati snažne tornade i druge ekstremne vremenske pojave. Njihova sposobnost da se brzo formiraju i intenziviraju čini ih posebno opasnim, često donoseći naglu promenu u vremenskim uslovima, poput naglog jačanja vetra i padavina.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading