Sada "pao" zbog proganjanja, a evo kakva je kriminalna prošlost žestokog Jotke!

Autor:

Hronika

18.07.2019

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kruševačka policija privela je noćas šest osoba zbog sumnje da su počinili krivčno delo proganjanje, a među privedenima su i Kruševljani Zoran Jotić-Jotka (64) i Igor Gajić-Gaja (45), koji su krajem avgusta prošle godine hapšeni zbog sumnje u umešanost u ubistvo Dejana Stankovića-Ždrokinca (71). Za ovo ubistvo kao neposredan izvršilac osumnjičen je Stefan Radulac-Žuti (26).

RepublikaFoto: printskrin/b92
Zoran Jotić Jotka

Radulac je, inače, uhapšen juče u Banjaluci na osnovu međunarodne poternice zbog sumnje da je počinio dva ubistva u Kruševcu, a kako je ranije saopštio MUP Republike Srpske, do njegovog hapšenja došlo je zahvaljujići odličnoj saradnji sa srpskom policijom. Otkrilo se da se u BiH skrivao koristeći lažni identitet. Očekuje se sprovođenje osumnjičenog Radulca radi daljeg postupka ekstradicije.

Dejan Stanković, jedan od čuvenih blizanaca Ždrokinac, likvidiran je 6.juna ispred hotela "Golf" u Kruševcu. Samo mesec dana ranije, ubijen je njegov sin Vojin (41), u centru grada.

Mlađi Ždrokinac podlegao je upucavanju pred brojnim svedocima, a osumnjičenog su snimile i kamere video-nadzora obližnjih kafića. Radulac se dao u bekstvo, a nakon mesec dana, kako se sumnja, počinio i ubistvo starijeg Stankovića.

Sada privedeni Jotić, koji je dugo godina važio za šefa kruševačkog podzemlja i njegov saradnik, Gajić, su posle hapšenja prošle godine bili par meseci u pritvoru.

Uhapšen u akciji "Sablja"

Upravo zbog preuzimanja kruševačkog podzemlja i rukovođenja glavnim kriminlanim aktivnostima Jotka je i uhapšen na početku akcije "Sablja" u martu 2003. godine. Bio je osuđen na ukupno 15 godina zatvora kao šef kriminalne grupe koja je rektirala privatnike u Rasinskom okrugu, prala novac, oružanih napada, ali i zato što je podmitio sudiju Vrhovnog suda Ljubomir Vučković da odlučuje u njegovu korist u prvom postupku.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Njegov sada uhapšeni saradnik Igor Gajić, bio je zbog članstva u kriminalnoj grupi bio je osuđen na sedam godina zatvora.

Međutim, Jotka je samo pet meseci po izlasku iz "Zabele" ponovo uhapšen zbog sumnje da je pomagao u ubistvu Dejana Stankovića Ždrokinca (71) koji je likvidiran 6. juna 2018. godine, a njegovo hapšenje otkrilo je kriminalnu prošlost "žestokog momka".

Jotkino poznanstvo sa braćom Ždrokinac, Dejanom i njegovim blizancem Vojinom, po kome je i sinu dao ime, počelo je pre skoro pola veka kada se kao klinac sa Kosova i Metohije doselio u Kruševac.

- Pod svoje okrilje uzeli su Stankovići, koji su bili nekoliko godina stariji od njega, imali su već ime, i pedigre, poticali su iz dobrostojeće porodice. Jotka je bio lopovčić, džeparoš, i kod njih se malo izveštio. Ždrokinci su zatim otišli u inostanstvo, "radili" su tamo. Bili su poznati mahom po razbojništvima, a Evropu su zamenili Južnoafričkom Republikom, gde su se dobro kotirali pa je Vojin bio i u obezbeđenju predsednika. To njihovo odsustvo, Jotka je iskoristio da ojača i preuzme glavnu ulogu u kriminalnim poslovima u Kruševcu - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istorijom odnosa Jotke sa Stankovićima.

 

 

Jotkina kriminalna grupa je krajem prošlog veka ulivala strah među Kruševljanima, kažnjavali su svaku neposlušnost. Jedan od najbližih saradnika bio mu je funkcioner JUL-a Nenad Jovanović zvani Mali Bidža, preko koga je kriminalna grupa prala novac, a Jotka je sa njim bio suvlasnik poreduzeća "Balkan tron".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading