UKRAJINCI U PROBLEMU! Pozajmili pare za pripreme, VELIKI NOVAC u opticaju! SKANDAL TRESE tamošnji fudbal USRED RATA!

Autor: M. M.

Sport

01.03.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baškarenje po Marbelji!

UKRAJINCI U PROBLEMU! Pozajmili pare za pripreme, VELIKI NOVAC u opticaju! SKANDAL TRESE tamošnji fudbal USRED RATA!

Foto: Tanjug/AP

Oleksandr Zinčenko u dresu reprezentacije Ukrajine

Fudbalski savez Ukrajine nedavno je dobio novo rukovodstvo, a prema informacijama tamošnjih medija odmah je preduzelo određene poteze. Navodo, čelnici saveza su pozajmili 700.000 evra od poslovnih partnera na dva meseca. I to za hitne potrebe! Ovi potezi su izazvali pažnju javnosti, posebno imajući u vidu trenutnu situaciju u zemlji, gde rat i dalje traje.

Inače, reprezentacija Ukrajine se priprema za polufinale baraža za Evropsko prvenstvo. Zanimljivo je da se pripreme odvijaju u Španiji, tačnije u luksuznom letovalištu Marbelja. Početak treninga zakazan je za 13. mart, a već sedam dana kasnije ekipa će biti u Bosni i Hercegovini gde će odigrati meč na Bilinom polju. Prema informacijama sa ukrajinskog portala Sport.ua, boravak i pogodnosti trening-kampa u Španiji omogućeno je upravo pomenutom pozajmicom od 700.000 evra.

Međutim, kako ističe Sport.ua, finansijski problemi Fudbalskog saveza Ukrajine nisu ograničeni samo na pozajmicu. Prethodno je javnost obaveštena da je manjak u kasi saveza oko dva miliona evra, na osnovu neslužbenih rezultata revizije finansijskog poslovanja sprovedene od strane jedne od stranih revizorskih kuća. Ovi problemi predstavljaju ozbiljan izazov za novo rukovodstvo saveza.
 

- Ranije smo izvestili javnost da je manjak u kasi Saveza oko dva miliona evra. To je podatak iz neslužbenih rezultata revizije finansijskog poslovanja ove javne organizacije koji je sprovela jedna od stranih revizorskih kuća - piše Sport.ua.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading