NIJE SPAJIĆ JEDINI! Ovo su svi IGRAČI Zvezde i Partizana koji su bili izloženi PRETNJAMA! Padali su i ŠAMARI, kao i "SKIDANJE" dresova i trake! (VIDEO)

Autor:

Sport

12.03.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemile scene viđene su u istorijatu između fudbalera i navijača dva najtrofejnija srpska kluba.

NIJE SPAJIĆ JEDINI! Ovo su svi IGRAČI Zvezde i Partizana koji su bili izloženi PRETNJAMA! Padali su i ŠAMARI, kao i "SKIDANJE" dresova i trake! (VIDEO)

Foto: Starsport

Veliki je broj slučajeva kada su navijači najtrofejnijih srpskih klubova, Crvene zvezde ili Partizana, pretili igračima iz svog ili pak protivničkog tabora.

Poslednji u nizu je Uroš Spajić, kapiten srpskog šampiona u 172. Večitom derbiju sa "parnim valjkom" (2:2), kome su pristalice kluba iz Humske posle gostovanja na TV Arena sport, uputili sramne reči i pretnje.

- Rak te načeo, smrdo; - Ti si kopile; Došli smo da ti j.... porodicu - piše u pojedinim komentarima na Instagramu, nakon objave na zvaničoj stranici srpskog šampiona s Marakane.

Nije, međutim, nekadašnji igrač Krasnodara jedina "žrtva" navijačkog nasilja i žestokih uvreda, koje su decenijama unazad postale svakodnevnica među fanovima dva najveća srpska kluba. 

Među najsvežijim primerima je doskorašnji napadač Zvezde Jovan Mijatović, koji je nedavno pojačao Njujork Stars, člana MLS lige.

Popularni "Bekam" je nakon derbija napisao stihove pesme "da ste najbolji, lagao vas neko" i dodao reči "katanac, katanac". Ta objava podigla je buru na društvenim mrežama među grobarima. Bilo je onih koji su preterali, te su uputili pretnje Jovanu i njegovoj porodici. Došli su do fotke Mijatovića i njegove devojke, koju je objavio na Instagramu.

Foto: instagram.com

 

- Silujem ti ovu dr*lju sa slike do smrti, kao i mamu ku*vetinu cigane. Silujem ti sve žensko po kući - stajalo je u pretećoj poruci jednog veoma besnog navijača Partizana.

Najgore je prošao nekadašnji bek Zvezde Marjan Marković, kome je 12. januara 2005. godine zapaljen auto, jer nije hteo da produži ugovor sa crveno-belima. Njegov "pežou 206" je zapaljen u 3 sata ujutru ispred zgrade na Voždovcu gde je stanovao bivši fudbaler kluba s Marakane. Vatrogasci su dugo gasili požar, a počinioci nikada nisu nađeni. Defanzivac je u to vreme uveliko igrao za A tim reprezentacije Srbije, da bi kasnije pojačao Dinamo Kijev, ali se posle tri godine igranja u Ukrajini vratio na stadion "Rajko Mitić".

Foto: Starsport

Marjan Marković

Kada smo već kod Zvezde, treba reći da je nekadašnji fudbaler, koji je tada s uspehom igrao za crveno-bele, Ognjen Koroman dobio šamare na treningu!

Te 2008. godine, kada je prvi put došao na Marakanu, zaradio je "vaspitne mere" od pristalice kluba iz Ljutice Bogdana. Incident se dogodio pred meč sa kiparskim APOEL, kada su navijači držali govor igračima i najdeblji kraj je izvukao Koroman, jer se tada smejao i gestikulirao.

Republika

Foto: Starsport

Ognjen Koroman u dresu Zvezde

Igrači kluba iz Ljutice Bogdana su zajednički morali na "prevaspitavanje" kod svojih navijača 2013. godine, a tom prilikom su skinuti do pasa! Naime, fudbaleri crveno-belih su ostali bez dresova, jer su morali da ih skinu posle neočekivanog poraza od Voždovca (0:1). Zbog kiksa su se posle meča poređali ispred delija, koje su ih naterale da im predaju dresove, pa su im ostali samo šortsevi. Od svih fubdalera, samo su golman Boban Bajković i Miloš Ninković bili pošteđeni skidanja.

Foto: Starsport

Srđan Plavšić

Još jedan u nizu kome je prećeno, bio je Srđan Plavšić, ali ne od delija ili grobara, već navijača Sparte. Naime, kada je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde saopštio vest da je ušao u pregovore sa njihovim najvećim rivalom, Slavijom iz Praga, usledile su brutalne pretnje na društvenim mrežama. Sve se na kraju mirno završilo, a Plavšić se kratko zadržao u Slaviji, odakle je poslat na pozajmicu u Banjik Ostravu, da bi ga Česi potom prodali poljskom Rakovu.

PARTIZAN - od skidanja trake kapitenu do šamaranja legende

Kada je reč o Partizanu, još uvek se kao "tamna strana" pamti potez prema legendarnom igraču, a kasnije i treneru crno-belih Savu Miloševiću.

Proslavljeni golgeter i doskorašnji rekorder reprezentacije Srbije po broju pogodaka, išamaran je u klupskom restoranu 27.maja 2020. godine od strane navijača.

Foto: Starsport

Savo Milošević

Razlog tome bio je taj što nije došao na sastanak igrača i stručnog štaba sa navijačima, pa je u prepunom restoranu u Humskoj dobio šamare od navijača, posle kojih je samonicijativno napustio crno-bele.

Nije tajna da se Lazar Marković 2012. godine, u svojoj prvoj epizodi među crno-belima, kao golobradi momak našao na meti grobara, jer je pružio lošu partiju protiv Slobode iz Užica.

Foto: Starsport

Lazar Marković

I danas se prepričava trenutak sa međunarodnog meča, kada je tadašnji vođa navijača Partizana Miloš Kimi Radosavljević, skinuo sa ruke Marka Šćepovića kapitensku traku. Incident se dogodio 2013. godine, posle revanša kvalifikacija za Ligu šampiona protiv bugarskog Ludogoreca.

Foto: Starsport

Radosavljević skida traku Šćepoviću

"Parni valjak" je eliminisan i prokockao šansu da dođe do elitnog ranga, a kad su igrači kluba iz Humske otišli do navijača, Radosavljević je preskočio ogradu i ostavio Marka bez trake.

Ubrzo potom digla se prašina oko toga, pa su Šćepović i vođa navijača Radosavljević izašli pred medije i na konferenciji je Marko objasnio zašto je ostao bez trake.

- Ja sam osetio obavezu prema navijačima, koji su naš 12. Igrač, da predam traku. A digla se velika prašina nepotrebno i ovaj slučaj nema veze sa slučajom Lazara Markovića, jer je to potpuno druga dimenzija. Nijednog trenutka se nisam osetio ugroženim - rekao je tom prilikom Šćepović.

Pretnji nije bio pošteđen ni Partizanov nekadašnji tandem, Vladimir Stojković-Bojan Ostojić. Golman i defanzivac crno-belih bili su izloženi brutalnim uvredama navijača Crvene zvezde, posle pobede u Kupu Srbije rezultatom 1:0, golom Bibrasa Natha.

Mržnju nisu krili, pa su im na sledeći način uputili ružne reči: 

Ostaje da se nadamo kako sličnih incidenata i pretnji više nećemo gledati na utakmicama večitih rivala, bilo da igraju između sebe ili sa nekim drugim protivnikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading