DIGLA SE VELIKA FRKA! Legendarni fudbaler UTAJIO porez! Preti mu ZATVORSKA kazna!

Autor:

Sport

24.03.2024

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni vezista pet godina boravio u Japanu.

DIGLA SE VELIKA FRKA! Legendarni fudbaler UTAJIO porez! Preti mu ZATVORSKA kazna!

Foto: Ap photo

Japanske vlasti nedavno su optužile legendarnog španskog fudbalera, Andresa Inijestu, za izbegavanje plaćanja poreza tokom petogodišnjeg boravka u zemlji.

Prema saopštenju Poreske uprave Japana, slavni as nije prijavio prihode u vrednosti od 860 miliona jena (oko 5,2 miliona evra), na koje je trebalo platiti porez u iznosu od 580 miliona jena (oko 3,5 miliona evra). Vlasti su zatražile od Inijeste da izmiri ove obaveze, a ukoliko to ne učini, suočiće se sa sudskim postupkom.

Inijesta je bio član Visel Kobea od 2018. do 2023. godine, tokom kojih je osvojio tri trofeja, uključujući i titulu prvaka. Za ovaj klub odigrao je 134 utakmice, postigavši 26 golova i ostvarivši 25 asistencija. Nakon japanskog iskustva, Inijesta trenutno igra za Emirejts, klub koji se takmiči u fudbalskom prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Republika

Foto: Ap photo

Andres Inijesta

Osim Inijeste, japanske vlasti su takođe istraživale finansijske nepravilnosti drugih fudbalskih igrača koji su nastupali u Japanu. Golman Cerezo Osake, Kim Jin-Hjeon, duguje 700 miliona jena (oko 4,2 miliona evra), dok napadač Nagoje Grampus, Anderson Patrik, duguje 600 miliona jena (oko 3,6 miliona evra). Ovi slučajevi ukazuju na ozbiljnost problema sa izbegavanjem plaćanja poreza među stranim sportistima u Japanu.

Ujedno, ovi slučajevi bacaju sumnju na pitanje finansijske transparentnosti stranih sportista koji nastupaju u Japanu, a takođe postavljaju pitanje odgovornosti klubova i agenata u obezbeđivanju ispravnog vođenja finansijskih poslova svojih igrača.

Andres Inijesta je do sada bio poznat po svojoj izuzetnoj sportskoj karijeri, a optužbe za izbegavanje plaćanja poreza izazvale su različite reakcije javnosti. Dok neki izražavaju razočaranje ovakvim ponašanjem, drugi se nadaju da će situacija biti rešena na zadovoljavajući način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading