POZNATI SVI UČESNICI EVROPSKOG PRVENSTVA POSLE DRAME: Gruzija, Ukrajina i Poljska rezervisale karte za Nemačku!

Autor:

Sport

26.03.2024

23:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za spektakl.

POZNATI SVI UČESNICI EVROPSKOG PRVENSTVA POSLE DRAME: Gruzija, Ukrajina i Poljska rezervisale karte za Nemačku!

Foto: www.profimedia.rs

Dobili smo tri preostala učesnika Evropskog prvenstva u Nemačkoj - Gruziju koja je bila bolja od Grčke i prvi put u istoriji ide na EURO, Ukrajinu koja je ponovo nakon preokreta savladala Island i Poljsku koja slavi Ščensnog posle boljeg izvođenja penala protiv Velsa.

Gruzija će ići u Grupu F, zajedno sa Turskom, Portugalom i Češkom, nimalo lakim rivalima.

Na stadionu "Boris Pajčadze" gledali smo "rovovsku" borbu tokom celog regularnog dela koja se prenela i na produžetke nakon što nije bilo golova za 90 minuta igre.

Rasplamsala se borba tada, timovi su imali nekoliko prilika, koncentracija je pala u defanzivi, ali niko to nije uspeo da kazni pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Otežavajuća okolnost za domaću selekciju bila je ta što je udarna igla Gruzina, Kviča Kvaračkelija, morala da napusti teren ranije zbog povrede, najverovatnije usled prevelike iscrpljenosti.

Bakasetas je promašio prvi penal za Grčku, a Mikautadze se u trećoj seriji propisno obrukao i šutnuo loptu po zemlji metar pored stative, pa su se "heleni" tada potpuno vratili u igru pogotkom Bukalakisa. Utihnuli su malo navijači Gruzije, da bi ih ponovo razbudio Dvali pogotkom u narednoj seriji. Jakumakis se potom potpuno odužio Mikautadzeu u četvrtoj seriji - promašenim celim golom. Tada je Gruzija dobila meč loptu koju je iskoristio Kvekveskeri i poslao svoju zemlju po prvi put ikada na Evropsko prvenstvo.

Potom smo dobili i drugog pobednika večeri, nacionalni tim Ukrajine koji je ponovio recept iz Zenice i sa 1:0 preokrenuo na 2:1. Heroji još jednog fenomenalnog povratka bili su Viktor Cigankov i Mihajlo Mudrik, dok je Islanđane u prednost doveo Gudmunđson.

Oni će se naći u E grupi zajedno sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom.

Jedan preslikan scenario iz Tbilisija gledali smo i u Kardifu, gde posle 120 minuta nije bilo pogodaka na duelu Vels - Poljska, a posle boljeg izvođenja jedanaesteraca Poljska je postala poslednja selekcija koja se plasirala na prvenstvo Starog kontinenta. Ščensni je odbranio ključni penal u petoj seriji i poslao Poljake u Nemačku.

Oni će igrati u D grupi sa Holandijom, Austrijom i Francuskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading