NAGRADA ZA DOMINACIJU: Obradovićev NAJBOLJI IGRAČ MVP u Evroligi!

Autor:

Sport

04.03.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko priznanje za fenomenalnog beka.

NAGRADA ZA DOMINACIJU: Obradovićev NAJBOLJI IGRAČ MVP u Evroligi!

Foto: star sport

Košarkaš Monaka Majk Džejms proglašen je za MVP-ja meseca februara u Evroligi.

Džejms je pokazao liderstvo u sve tri pobede protiv timova koji su bili bolje plasirani od Monaka.

U sva tri meča predvodio je svoj tim po broju poena, indeksu korisnosti ili obe statističke kategorije, dok su istovremeno produžili pobednički niz na šest utakmica.

 

 

Monako koji predvodi srpski trener Saša Obradović se probio na četvrto mesto Evrolige sa skorom 17-10, koliko ima i Panatinaikos koji je jednu poziciju iznad, dok im drugoplasirana Barselona beži samo jedan trijumf sa skorom 18-9.

Fantastična forma se poklopila sa Džejmsovom dominacijom, a u februaru je najbolji igrač tima iz Kneževine prosečno beležio 20.3 poena, 6.0 skokova,  3.7 asistencija i 1.7 ukradenih lopti za indeks korisnosti 22.6 u duelima sa Fenerbahčeom, Virtusom i Barselonom.

Ovo mu je peti put u karijeri da je proglašen za MVP-ja meseca u Evroligi, a više takvih priznanja od njega ima samo Nikola Mirotić(7).

Džejms je blizu ostvarivanja najvažnijeg rekorda, pošto ga samo 12 poena deli da postane najbolji strelac u istoriji Evrolige. Ovo će se verovatno dogoditi na sledećoj utakmici kada Monako dočekuje Crvenu zvezdu u četvrtak od 19.00 časova, a ukoliko Majk uspe da stigne do ostvarenja, u tom trenutku će se utakmica zaustaviti da mu se oda počast.

Rekord po broju poena u Evroligi drži Vasilis Spanulis sa postignutih 4.455, a uskoro će to biti Majk Džejms.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading