CRVENA ZVEZDA SE "SAMOUBILA" U ARENI: Makabi OTEO pobedu i RASPRŠIO crveno-bele snove o plej-inu!

Autor:

Sport

14.03.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika šteta za izabranike Janisa Sferopulosa!

CRVENA ZVEZDA SE "SAMOUBILA" U ARENI: Makabi OTEO pobedu i RASPRŠIO crveno-bele snove o plej-inu!

Foto: star sport

 

CRVENA ZVEZDA - MAKABI      80:84

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Makabija rezultatom 84:80 u 29. kolu Evrolige na neverovatan način.

Imali su crveno-beli prednost tokom tri četvrtine, najviše +18, ali su očajnom igrom u poslednjoj deonici prosuli sve što su gradili.

Krenulo je odlično po crveno-bele, razigarani su bili Bolomboj i Jago, a prvenstveno odbranom domaći košarkaši su u potpunosti kontrolisali duel.

Smart je pogodio bitne šuteve, funkcionisalo je sve u igri crveno-belih, a na poluvreme se otišlo sa 16 poena prednosti.

U drugom poluvremenu, kao da su druge ekipe izašle na parket. Kataš je postavio kombinovanu odbranu 2-1-2, miks zone i zonskog presinga, a ovo je potpuno preseklo Zvezdin napadački ritam. Malo po malo se topila Zvezdina prednost, a razigrali su se Džoš Nibo i Lorenco Braun.

Crveno-beli nisu imali rešenje u napadu, za 16 minuta drugog poluvremena su postigli samo 16 poena, a gosti su to na najbolji mogući način iskoristili.

Dodatan problem za crveno-bele je povreda Jaga dos Santosa koji je nakon jednog lakta Kolsona morao u svlačionicu i nije se više vraćao.

Najefikasniji u Zvezdi bio je upravo Jago koji je postigao 20 poena uz sedam asistencija, 13 je dodao Hanga, 12 Smart(sve u prvom poluvremenu), dok je 11 postigao Bolomboj.

Kod Makabija 23 poena Kolsona, 18 je postigao Nibo, 14 Boldvin, dok je dvocifreni bio i Braun sa 10 poena.

Zvezda se ovim porazom i definitivno oprostila od plasmana u plej-in, i ostala je na 16. mestu Evrolige sa skorom 10-19.

Makabi je zabeležio pobedu broj 16, što ih uz 13 poraza stavlja na osmo mesto u elitnom takmičenju.

 

 

 

 

 

KRAJ MEČA

40. minut - Boldvin promašuje, Hanga šutira za tri, nije dobacio ni do obruča. Dibartolomeo pogađa trojku i stavlja tačku na ovaj meč. Pogađa Gedraitis trojku na drugoj strani. Lopta je za Makabi, ostalo je 4.9 sekundi do kraja, tajm-aut. Kolson je fauliran i ide na liniju penala. Pogađa Kolson prvo, promašuje drugo. KRAJ MEČA

39. minut - Braun poentira iz prodora. Kolson je faulirao Hangu koji ide na liniju penala. Reprezentativac Mađarske je siguran prvi put, dok je promašio drugo. Gilespi faulira Kolsona i šalje ga na liniju penala na drugoj strani.Pogađa oba Amerikanac. Gedratis pogađa i ostavlja Zvezdi nadu.

38. minut - Daviiidovac za tri. Živa je Crvena zvezda. Ogovoara Kolson u sledećem napadu.jago greši i faulira Kolsona koji će na liniju penala. Jago je ostao na parketu, dobio je nezgodan udarac. Velika šteta bi bila ukoliko bi se i Jago ozbiljnije povredio. Pridigao se miljenik delija, i ide u svlačionicu uz aplauz sa tribina. Zvezda je tražila čelendž za nesportski faul Bonzija Kolsona. Nesportski faul Kolsona je dosuđen, Gedraitis ima dva slobodna bacanja. Promašuje prvo Litvanac. Pogađa drugo. Onda slobodna bacanja na drugoj strani zbog faula Jaga, te Kolson ide na liniju penala na drugoj strani. Promašuje Amerikanac prvo, pogađa drugo. Trooojka Hange

37. minut - Hanga pogađa za trii. Izuzetno bitan koš za Zvezdu, tajm-aut Makabi. Neverovatni Džoš Nibo ponovo pogađa iz ofanzivnog skoka.

36. minut - Potpuno je stala Crvena zvezda, Jago je izgubio novu loptu. Samo 16 poena za crveno-bele u drugom poluvremenu. Nibo zakucava uz prekršaj Bolomboja. Promašuje dodatno bacanje, ali Veb hvata ofanzivni skok. Nibo poentira. Jago je fauliran na drugoj strani i ide na liniju penala. Pogađa Brazilac jedno od dva bacanja.

34. minut - Poeni Boldvina iz prodora. Pogađa i Braun, egal u Areni. Nibo poentira uz faul. Novi tajm-aut za Sferopulosa. Centar Makabija pogađa i dodatno slobodno bacanje.

33. minut - Imao je Makabi napad za izjednačenje, ali je Braun dva puta promašio. Zakucava Bolomboj, jako bitni poeni za Zvezdu. 

32. minut - Braun poentira preko Bolomboja, Makabi je na samo -2. Promašuje Jago trojku.

31. minut - Kolson je fauliran i imaće dva slobodna bacanja. Amerikanac pogađa oba. Izgubljena lopta Jaga i laki poeni Kolsona. Potom i Smart baca loptu u aut. Katastrofalan start poslednje deonice i tajm-aut Sferopulos.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30. minut - Boldvin faulira Mitrovića koji će na liniju slobodnih bacanja. Precizan je kapiten Zvezde oba puta. Poslednji napad za Makabi u trećoj deonici, Riveiro je blokiran.

29. minut - Smart je promašio trojku, Veb je napravio faul ispod koša. Novi napad za Crvenu zvezdu. Klivlend krade loptu i lako poentira u kontri.

28. minut - Faul Gedraitisa i nova slobodna bacanja za Makabi. Klivlend je precizan oba puta.

27. minut - Jago poentira, Nibo je fauliran na drugoj strani i ide na liniju penala. Nekoliko spornih odluka arbitara koje su izazvale bes domaćih navijača u Areni. Nibo precizan oba puta sa linije penala. Makabi je na jednocifrenom zaostatku. Hanga poentira flouterom.

26. minut - Nibo snažno zakucava. Boldvin ubrzava na drugoj strani i faulira ga Gilespi, sudije kažu nesportska lična. Boldvin pogađa oba slobodna bacanja. Monstruozno zakucavanje Boldvina koji je urlao na sudije, ali ne odbija tehničku.

25. minut - Boldivin je fauliran od strane Bolomboja koji pravi treću ličnu grešku. Najbolji igrač Makabija precizan oba puta sa linije penala. Jago poentirqa iz kontre

24. minut - Odbranili su se crveno-beli. Makabi je stao u zonu 2-1-2 koja pravi dosta problema Zvezdi.

23. minut - Kakva trojka Brauna preko ruke. Neće biti dobro ukoliko se razigra Amerikanac. Nova ukradena lopta i lako zakucavanje za Makabi, reaguje Sferopulos prvim tajm-autom u drugom delu. Bolomboj postiže svoje nove poene iz prodora.

22. minut - Makabi krade loptu, a Kolson lagano poentira u kontri. Fauliran je Jago na drugoj strani ide na liniju penala. Pogađa Brazilac oba.

21. minut - Prvi napad u drugom poluvremenu za Zvezdu i novi poeni za Jaga. Fauliran je Braun i ide na liniju penala. Promašuje prvo, pogađa drugo za svoj prvi poen na meču.

POLUVREME

20. minut - Nibo je pogodio uz faul Mitrovića, a precizan je bio i sa penala. Kakva minijatura Mitrovića, demonstrirao je leđnu tehniku i postigao nove poene.

19. minut - Mitrović divno poentira na sistenciju Jaga. Potom i ukradena lopta i zakucavanje Hange u kontri.

18. minut - Nova izgubljena lopta za Makabi koji deluje kao raštimovani orkestar. Jago pogađa za triii sa osam metara. Odogovara Kolson istom merom. Tajm-aut Sferopulos.

17. minut - Boldvin je krenuo na prodor i fauliran je, pa će Amerinkanac imati dva slobodna bacanja. Promašuje prvo, precizan je drugi put.

16. minut - Ilić je napravio faul, a Kolson ide na liniju penala i pogađa oba. Jago poentira iz prodora na drugoj strani. Trojka Smarta, Arena je eksplodirala.

15. minut - Makabi ne može da pogodi ništa, dok crveno-beli pametno koriste svoje napade. Odbrana je ključni faktor.

14. minut - Smart pogađa trojku, Zvezda igra odlično. Novi poeni Smarta iz kontre, Zvezda ima dvocifrenu prednost.

13. minut - Zvezda se ponovo odbranila, a Smart je fauliran u kontri i ide na liniju penala. Odlična vest je da je Tamir Blat dobio treću ličnu grešku. Smart precizan oba puta i Zvezda ide na +8. Fauliran je Riveiro koji ide na drugoj strani na liniju penala. Kubanac je precizan oba puta.

12. minut - Hanga postiže nove poene iz prodora. Dobra odbrana crveno-belih, Makabiju je isteklo vreme za napad. Davidovac nagrađuje sjajnu defanzivu, tajm-aut Kataš.

11. minut - Gilespi je fauliran i pogađa jedno od dva slobodna bacanja. Blat pogađa trojku na drugoj strani.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Promašio je Klivlend zakucavanje, a onda Blat u nameri da spreči kontru pravi nesportski faul. Sudije će pogledati snimak. Ostaje odluka na snazi, Davidovac pogađa dva slobodna bacanja, lopta sa strane za crveno-bele. 

9. minut - Vejd Boldvin pogađa za tri, Makabi vodi. Odgovara Jago istom merom na drugoj strani

8. minut - Jeftini poeni za Makabi iz auta. Neshavtljiva greška odbrane Zvezde. Zatim i izgubljena lopta crveno-belih, brza tranzicija Makabija, a fauliran je Kolson koji ide na liniju penala. Polovično je precizan. Jago odgovara divnim flouterom na drugoj strani.

7. minut - Kolson poentira preko Bolomboja koji je brzo fauliran na drugoj strani i ide na liniju slobodnih bacanja. Amerikanac pogađa oba penala za svoj već sedmi poen.

6. minut - Dugo je trajao napad Zvezde, dva ofanzivna skoka je uhvatio Bolomboj, na kraju faul na Jagom koji će imatui dva slobodna bacanja. Pogađa prvo, promašuje drugo Brazilac

5. minut - Bonzi Kolson postiže svoje prve poene i donosi egal. Odgovara Gedraitis na drugoj strani.

4. minut - Vejd Boldvin pogađa šut sa poludistance i smanjuje prednost crveno-belih.

3. minut - Novi poeni za Bolomboja, sjajno otvaranje crveno-belih. Odgovara Džoš Nibo.

2. minut - Luka Mitrović sjajno zakucava, prvi poeni za večerašnjeg kapitena Zvezde. Crveno-beli su se odbranili, a Bolomboj je poentirao uz faul.  Amerikanac pogađa i dodatno slobodno bacanje.

1. minut - Prvi napad za Makabi. Kolson je promašio trojku, ali je Koen uhvatio ofanzivni skok pri čemu je fauliran. Smart je ukrao loptu i doneo prednost Zvezdi iz tranzicije. Koen odgovara trojkom.

PRE UTAKMICE

18.45 - Slaba poseta u Areni 15 minuta pred start utakmice.

Republika

Foto: republika.rs

Situacija u Areni pred meč

 

18.10 - Zvezda će pored pomenutih Miloša Teodosića, Treja Tompkinsa i Nikole Topića na megdan Makabiju izaći i bez Nemanje Nedovića i Branka Lazića! Dva beka su u poslednji čas izostavljena iz sastava zbog problema sa virusom.

 

Evroliga, 29. kolo

Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv
Hala: Beogradska arena
Sudije: Fernando Roča (Portugalija), Gitis Vilius (Litvanija), Sašo Petek (Slovenija)

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Makabi u okviru 29. kola Evrolige u Štark Areni od 19.00 časova.

Izabranici Janisa Sferopulosa još uvek matematički nisu izgubili šanse za plasman u plej-in, ali se sve smelo na domen teorije pošto se nalaze na 16. mestu elitnog takmičenja sa skorom 10-18, tri trijumfa manje od Valensije koja se nalazi na poziciji 10.

Klub sa Malog Kalemegdana mora da dobije sve mečeve do kraja i da se poklope određeni rezultati, a "Ponos Izraela" je prva prepreka na tom cilju.

Izraelcima neće biti strano igranje u Beogradu, budući da su u svojim utakmicama domaćini u dvorani "Aleksandar Nikolić", zbog ratnog stanja u ovoj državi.

Makabi s druge strane zauzima 9. mesto Evrolige sa skorom 15-13, a slavili su u oprethodne dve utakmice u eliti.

 Zvezda će dati sve od sebe da trijumfuje u ovom meču, a da su kadri za tako nešto su već pokazali, jer su u prvom duelu ova dva tima slavili rezultatom 98:92.

Ključni igrač crveno-belih na ovom susretu bio je upravo Miloš Teodosić koji će propustiti naredni duel, a tada je odigrao jednu od najboljih partija u karijeri.

Teo je postigao 27 poena i podelio 14 asistencija, a sigurno je da će sutra ekstremno nedostajati svojim saigračima.

Pored izostanka Teodosića, Sferopulos neće moći da računa ni na Nikolu Topića i Treja Tompkinsa, tako da crveno-beli značajno oslabljeni ulaze u ovaj duel.

Janis Sferopulos

- Igramo protiv snažnog tima, koji može da igra u sjajnom ofanzivnom ritmu. Znamo da moramo da budemo dobri u defanzivi. Imaju dosta igrača koji mogu da nam naprave problem i zato moramo da budemo generalno dobri na svakoj poziciji, individualno i kao tim, da zaustavimo njihovu napadačku igru. Moramo da budemo pametni u napadu, da budemo spremni da uradimo šta treba u odbrani. Moramo sve vreme da budemo koncentrisani, da čitamo njihovu igru i igramo na pravi način. Očekujem pomoć navijača - rekao je trener Crvene zvezde

 

Oded Kataš

- Slažem se da smo u boljoj poziciji nego pre mesec dana, ali treba da popravimo još mnogo stvari, a moramo to da uradimo kako bismo postigli naše ciljeve. Treba da igramo bolje u više pravaca, u napadu, da budemo konzistentniji u odbrani. Još uvek nismo dostigli plafon, moramo da nastavimo da napredujemo, i to da činimo svaki dan. Pred nama je teška serija utakmica u borbi za plej-in i plej-of koja počinje sada - rekao je trener Makabija

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Solo

14.03.2024 23:06

Ni Zvezda ni Prtizan nemogu da igraju na dva fronta a povh svega sa dosta stranaca koji odigraju dva meca dobro a posle se nevide 10 meceva..Dok neizgradimo Srpski tim nema nista od Evro lige dok Aba je unistavanje Srpske kosarke dok ostali razvijaju polako svoju kosarku..Nikad nismo imali prave ljude sve se vode samo za novac..nazalost zato nam i kosarka,futbal,rukomet,odbojak a i vaterpolo propadaju..