SRPSKI PLIVAČ PAO NA DOPING TESTU! Tokom SVETSKOG PRVENSTVA bio pozitivan na nedozvoljene supstance!

Autor:

Sport

29.03.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka ga pakao.

SRPSKI PLIVAČ PAO NA DOPING TESTU! Tokom SVETSKOG PRVENSTVA bio pozitivan na nedozvoljene supstance!

Foto: Starsport

Uroš Nikolić: Drama oko doping testa

Srpski plivač Uroš Nikolić, poznati olimpijac i član plivačke štafete četiri puta 100 metara,  pao je na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi proteklog meseca. Prema informacijama Sport Kluba, Nikolić je bio pozitivan na zabranjenu supstancu pseudoefedrin, koja se nalazila u leku koji je koristio protiv alergije.

Žalba i istraga

Republika

Foto: PSS - D. Damnjanović

Bazen


Uroš Nikolić odmah je uložio žalbu, a Svetska antidopinška agencija (WADA) je prihvatila da se uradi istraga. Plivač je priložio svu dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u svrhu kliničkog lečenja. Ipak, i pored toga, Nikoliću preti suspenzija, što bi moglo ozbiljno da ugrozi njegovo učešće na predstojećim takmičenjima.

Posledice suspenzije

Ukoliko bude proglašen krivim, Uroš Nikolić će propustiti Evropsko prvenstvo u Beogradu u junu, kao i Olimpijske igre u Parizu u julu. Advokati su angažovani, ali bi i minimalna kazna značila veliki problem za srpskog plivača. Srećom po našu reprezentaciju, čak i da Nikolić bude suspendovan, štafeta četiri puta 100 metara naći će se u Parizu, na osnovu ranijih rezultata kada on nije bio u timu.

Budućnost štafete

Rezultat iz Dohe bi se poništio, ali je Srbija prošle godine na Svetskom prvenstvu u Fukuoki bila 13. i zbog toga će ostvariti plasman na Olimpijske igre. Andrej Barna, Velimir Stjepanović i Nikola Aćin za sada su sigurni putnici u Pariz, a da li će tražiti i četvrtog člana ili će se Uroš Nikolić izvući ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading