Turska mobilisala borce za El Nusra front?

Autor: Republika

Svet

04.02.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teroristi koje su sirijski vojnici zarobili u predgrađu grada Alepa pričali su o ulozi Turske u formiranju terorističke organizacije El Nusra front, prenosi Sputnjik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustarcija

Navodi se da su obojica zarobljenih terorista državljani Sirije. Prema rečima jednog od njih, Mahmuda el Nadžima, u Alepu je prvo formiran odred Sirijske slobodne armije, sekularne opozicije. Zatim, kada su se u tim regionima pojavili odredi El Nusra fronta, izbili su sukobi između sekularne i radikalne opozicije.

El Nadžim je zajedno sa rođacima odlučio da pobegne u Tursku, ali ga je pritvorila policija ove zemlje, koja ga je, prema rečima ovog ekstremiste, naterala da se pridruži El Nusra frontu.

- Rekli su nam da ako ne budem radio za njih i borio se na strani El Nusra fronta, oni će ubiti ili uhapsiti moju porodicu... Dali su platu od 100 dolara - ispričao je terorista tokom ispitivanja.

Turci su, prema njegovim rečima, njegove rođake poslali u izbeglički kamp i "držali ih kao taoce". "Rekli su da je porodica bezbedna dok budem sarađivao sa El Nusra frontom", rekao je ekstremista i dodao da se ta islamistička organizacija snabdeva iz Turske i Saudijske Arabije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading