Prvo na put u Pariz - pa tek onda ZVANIČNA OSTAVKA!

Autor: Tanjug

Svet

16.11.2017

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz kabineta francuskog predsednika Emanuela Makrona saopšteno je da je libanski premijer Saad Hariri prihvatio njegov poziv da dođe u Francusku, nakon iznenađujuće ostavke koju je podneo tokom boravka u Saudijskoj Arabiji, prenosi AP.

RepublikaFoto: twitter.com/HorseJeff
Saad Hariri

Neimenovani zvaničnik Jelisejske palate kazao je da se dolazak Haririja očekuje narednih dana.

Rojters navodi da je Makron poziv za dolazak u Pariz uputio i Haririjevoj porodici i da iz izvora bliskih doskorašnjem premijeru Libana saznaje da se očekuje da Hariri u narednih 48 sati poleti iz Saudijske Arabije za Francusku, da bi potom otišao kući u Bejrut kako bi zvanično predao ostavku.

Agencija podseća da je libanski predsednik Mišel Aun odbio da prihvati ostavku Haririja iz Rijada i dodaje da je danas u saudijsku prestonicu stigao francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan kako bi se sastao sa Haririjem, kao i sa princom prestolonaslednikom i kraljem Saudijske Arabije.

Hariri je ostavku podneo u televizijskom obraćanju iz Rijada 4. novembra, a juče je najavio da će se uskoro vratiti u Liban.

Predsednik Libana Mišel Aun optužio je juče na pres-konferenciji Saudijsku Arabiju da njene vlasti nasilno drže u svojoj državi premijera republike Sada Haririja.

Mišel Aun je izjavio da se ne može ni sa čim objasniti odsustvo Haririja iz njegove države. Šef Vlade Libana je napustio državu još prošle nedelje i otišao u Saudijsku Arabiju, odakle se nije vratio. U vezi s tim, libanske vlasti smatraju da je on bio „zadržan“. Oni optužuju Rijad za kršenje Bečke konvencije i ljudskih prava. Predsednik Libana je akcije Saudijaca proglasio aktom agresije protiv Bejruta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading