AMERI PRIZNALI DA STOJE IZA RASKOLA U PRAVOSLAVLJU!

Autor:

Svet

27.09.2018

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su pokazale da stoje iza najvećeg raskola u pravoslavnom svetu. Dok se čeka ključna odluka o tome da li će Ukrajina dobiti priznatu autokefalnu crkvu i tako uzdrmati celo pravoslavlje, američki Stejt department zadao je poslednji udarac i stao na stranu Ukrajine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

On je izdao saopštenje u kome podržava vaseljenskog patrijarha Vartolomeja i autokefalnost Ukrajinske crkve.

- Sjedinjene Države snažno podržavaju versku slobodu, uključujući i slobodu pripadnika grupa da upravljaju svojom religijom prema svojim verovanjima i da slobodno praktikuju religiju bez mešanja vlasti. Sjedinjene Države poštuju sposobnost ukrajinskih pravoslavnih verskih lidera i vernika da se bore za autokefalnost u skladu sa svojim verovanjima - navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

SAD ostaju pri nepokolebljivoj podršci Ukrajini i njenom teritorijalnom integritetu, poručili iz Stejt departmenta

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Patrijarh Kiril

Da je reč pre svega o političkoj, a ne crkvenoj borbi, pokazuju dalji navodi ovog saopštenja. U njima se ističe da SAD ostaju pri "nepokolebljivoj podršci Ukrajini i njenom teritorijalnom integritetu s obzirom na rusku agresiju u istočnoj Ukrajini i rusku okupaciju Krima". Time je potvrđeno da Amerika stoji iza ovog crkveno-političkog udara na Rusiju i moskovskog patrijarha Kirila, koji je veoma blizak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading