REPUBLIKA.RS UPOZORAVALA NA DIVLJI PARKING KOD AERODROMA! Vesić: Niko nije jači od države, u to će se ova mala kriminalna grupa i njihovi pomagači brzo uveriti

Autor:

Vesti

27.03.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se dogodio neobičan incident ispred parkinga kod aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, kada je vozač automobila izašao iz vozila i presekao ulicu, izazvavši saobraćajni udes.

REPUBLIKA.RS UPOZORAVALA NA DIVLJI PARKING KOD AERODROMA! Vesić: Niko nije jači od države, u to će se ova mala kriminalna grupa i njihovi pomagači brzo uveriti

Foto: Tanjug/AP/Fotomontaža, Printscreen

Portal Republika.rs i dnevni list Srpski telegraf u nekoliko navrata je pisao na temu ilegalnog parkinga kod aerodroma.

Pored haosa koji se svako malo događa na beogradskom aerodromu, na red je došla i divlja gradnja, te je tako tik uz parking Aerodroma "Nikola Tesla" nikao još jedan. Sudeći po odgovorima pruženim Srpskom telegrafu, niko ne zna kome pripada i ko zarađuje od toga.

Kako je za naš list ispričao dobro obavešten izvor, veoma je mala šansa da niko ne zna o čemu je reč, pa tako ni Saša Vlaisavljević, u narodu poznatiji kao Sale Šojić, koji je direktor preduzeća AD "Aerodrom Nikola Tesla Beograd". Njegov posao je da kontroliše sprovođenje koncesije koju su sklopili država i francuski "Vansi". Tako se nameće pitanje zašto niko od nadležnih nije reagovao s obzirom na to da aerodrom ima svoj parking, od kog dobro zarađuje.

Republika

Foto: Fotomontaža: Srpski telegraf, Printscreeen

 

 

- Sve vreme se znalo, a, u ostalom, i videlo se da se gradi nelegalan parking. Šta više, probijana je bankina i opstruiran saobraćaj da bi se napravio prilaz, a o tome su svi ćutali, pa i zaposleni. Legalni parking na aerodromu je skuplji i nekom je sinula ideja da se pored napravi drugi i jeftiniji, a da se novac sliva u nečije džepove - priča naš sagovornik.

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda postupio je po prijavi beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" i iz njegovog izveštaja proizlazi da je maltene sve u redu. U dokumentu je navedeno da je utvrđeno da se na izgrađeni parking prilazi s nekategorisanog puta, koji vodi ka vikend-naselju.

NEMA ODGOVORA


- Parking koji se nalazi na priloženim fotografijama nije deo zvaničnih parkirališta beogradskog aerodroma i ni na koji način nije povezan s kompanijom "Belgrade Airport", operaterom Aerodroma "Nikola Tesla". Predmetni parking se nalazi van zone upravljanja, koja je definisana koncesionom lokacijom - naveli su s aerodroma.
Na naša konkretna pitanja nisu odgovorili ni iz Sekretarijata za inspekcijski nadzor, kao ni iz Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture. Srpski telegraf poslao je pitanja i Saši Vlaisavljeviću, koji do zaključenja ovog broja takođe nije odgovorio.


SAŠA VLAISAVLJEVIĆ NIJE ODGOVORIO NA NAŠA PITANJA

Podsetimo, nakon pisanja portala Republika o slučaju izgradnje divljeg parkinga na putu koji vodi od auto-puta Beograd - Šid do aerodroma Nikola Tesla, oglasio se i ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. 

"Danas se dogodio udes na nelegalnom izlazu sa divljeg parkinga na saobraćajnicu, koja sa auto-puta vodi do aerodroma Nikola Tesla.

Govorio sam da će ovo da se dogodi!

U subotu stupa na snagu uredba kojom će ova saobraćajnica biti proglašena državnim putem. Sledeće nedelje zatvorićemo ovaj nelegalni izlaz na put.

Kriminalci koji su otvorili ovaj divlji parking i uklonili deo zaštitne ograde, kao i oni iz, do subote, nadležne inspekcije koji su pisali kako nije tačno da ovaj divlji parking ima nelegalni izlaz na put, kao i svi koji su ovo podržavali dobiće krivične prijave.

Niko nije jači od države. U to će se ova mala kriminalna grupa i njihovi pomagači brzo uveriti.", napisao je Goran Vesić na društvenoj mreži X.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading