GRAĐANI BORA UZNEMIRENI NAKON NESTANKA MALE DANKE: Brinemo za bezbednost naše dece, ovo se PRVI put dešava, mislimo da je DANKU NEKO UKRAO!(VIDEO+FOTO)

Autor:

Vesti

28.03.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Bora su duboko uznemireni zbog nestanka male Danke.

GRAĐANI BORA UZNEMIRENI NAKON NESTANKA MALE DANKE: Brinemo za bezbednost naše dece, ovo se PRVI put dešava, mislimo da je DANKU NEKO UKRAO!(VIDEO+FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Danka Ilić (2) nestala je pre tri dana u Banjskom polju kod Bora, tom prilikom Republika je pitala građane Bora šta oni misle o nestanku svoje male sugrađanke.

Lokalno stanovništvo izražava duboku zabrinutost za sigurnost dece, ističući da je nemoguće da je Danka samo nestala i da veruju da je neko možda oteo, s obzirom na to da bi u suprotnom već bila pronađena.

Rama Filoreta, građanka Bora mišljenja je da je malenu Danku neko ukrao.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Rama Filoreta

To je stvarno žalosno, mnogo. Mi smo čak i plakali kad smo čuli. Moj stariji sin je bio da traži nestalu Danku. Brinemo se za bezbednost dece. Svaki dan idem u školu, iako su velika. Mislim da je Danku neko ukrao. Nije mogla tek tako da nestane da se izgubi, našli bi je - misli Filoreta.

Danica Petrović, njena sugrađanka, ističe da je ova situacija promenila njenu svakodnevicu, te da sada posebno pazi na bezbednost svog deteta.

- Svi smo kao i ostatak našeg grada potreseni. Molim se Bogu da bude živa i zdrava. Malo mi je nejasna izjava majke gde kaže da je za trenutak dete moglo da se izgubi iz vidokruga. Moguće je da je neko došao i da je uzeo, dovoljno je i deset sekudi. Potresena sam. Nije mi kao pre ove situacije, strah postoji. Svoje dete odvodim i dovodim iz škole. Ne sklanjam pogled dok ne vidim da je ušao  - rekla je Danica.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Danica Petrović

Ona je dodala da joj je žao i majke male Danke.

- Njoj je najteže. Kako li se tek ona oseća, ako se mi osećamo ovako? Razne misli joj padaju na pamet - dodala je Danica.

Miodrag Trujić takođe je mišljenja da je dete oteto.

- Da je malo dete otišlo u šumu, za toliko vremena koliko su je tražili, našli bi je. Mislim da je dete oteto. Nadam se da će nadležne službe da je nađu i da nije otišla van granice - rekao je Trujić.

On je istakao da je ovo prvi slučaj nestanka deteta u Boru za koje je on čuo.

- Prvi slučaj od kada znam da je neko dete nestalo. To se ovde nikada nije desilo. Priče su da je viđena neka osoba u blizini nestanka Danke, da je šetala. Meštani su pričali - naglasio je Miodrag.

On je rekao da su članovi njegove porodice, koji imaju decu svesni potencijalne opasnosti o krađi dete.

Republika

Foto: Republika, Društvene mreže

Informacije o nestaloj Danki Ilić

Mi roditelji dokle god smo živi, brinemo o deci, čak iako su deca velika, i iako su sami roditelji - istakao je Miodrag.

Sličnog mišljenja kao i ostali je i Zoran Vadovesković.

- Normalno da dete od dve godine ne može da hoda pet, šest kilometara. To je apsurd. To dete je oteto. Nadam se da će da je nađu - napominje Zoran.

Ljubomir Pavlović zabrinut je zbog tekstova i informacija na nemačkim forumima o tome kako deca sa Balkana "vrede najviše".

- Ima svega. Skoro sam čitao o tome na nemačkim forumima koliko koštaju deca sa Balkana. Sumnjam da je dete oteto - rekao je Ljubomir Pavlović. 

Foto: ST/Vladimir Lukić

Zoran Vadovesković i Ljubomir Pavlović

U potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13:45 sati, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Sistem "Pronađi me" je aktiviran prvi put u Srbiji, a devojčica je opisana kao devojčica smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 centimetara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading