BEOGRAD DAJE ĐACIMA 20.000 DINARA! Evo do kada i gde morate da se prijavite!

Autor:

Vesti

23.04.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova pomoć gradske uprave

BEOGRAD DAJE ĐACIMA 20.000 DINARA! Evo do kada i gde morate da se prijavite!

Foto: Shutterstock

Prijavljivanje za đačku pomoć u iznosu od 20.000 dinara za sve osnovce i srednjoškolce, a koju je Grad Beograd ove godine obezbedio umesto besplatnih udžbenika, počelo je juče i traje do 31. avgusta. 

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić izjavila je za Tanjug da se ova mera nadovezuje na prošlogodišnju o besplatnim udžbenicima za sve osnovce i srednjoškolce, a da prijava traje do kraja školske godine.

- Grad je prošle godine nabavio knjige za svu decu u beogradskim školama, još tada smo najavljivali da bi sledeća mera pomoći porodicama sa decom mogla da bude ove vrste. Danas roditelji imaju mogućnost da, ukoliko žele deci kupe nove komplete ili, ipak, naslede od starijih školaraca, a novac iskoriste za kupovinu školskog pribora - rekla je Čamagić.

Dodala je da je septembar mesec kada se porodice sa decom školskog uzrasta izlažu uvećanim troškovima i da će svima dobro doći pomoć koju je Grad omogućio. 

- Prijava za đačku pomoć vršiće se preko osnovnih i srednjih škola koje deca pohađaju, već ove nedelje se očekuju roditeljski sastanci kada će roditelji o načinu dostavljanja podataka biti obavešteni od strane škola - rekla je Čamagić.

Navela je da se Grad potrudio da procedura dostavljanja podataka bude izuzetno olakšana kako za škole, tako i za roditelje.

- Isplata pomoći očekuje nas u septembru, a do tada ćemo već sigurno prikupiti i organizovati sve potrebne podatke - rekla je Čamagić.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maja

23.04.2024 22:06

Sva sreca da deca samo iz Beograda idu skolu..