PARASTOS U SEVERNOJ MITROVICI ZA STRADALE U MARTOVSKOM POGROMU: Tužan dan za srpski narod (FOTO)

Autor:

Vesti

17.03.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubice dvoje Srba nikada nisu otkriveni.

PARASTOS U SEVERNOJ MITROVICI ZA STRADALE U MARTOVSKOM POGROMU: Tužan dan za srpski narod (FOTO)

Foto: youtube.com/Kosovo Online

Danas, povodom 20 godina od martovskog pogroma na Kosovu, održan je komemorativni skup u Severnoj Mitrovici, gde su predstavnici Srpske liste i lokalnih vlasti položili venac na mestu gde su ubijeni Borivoje Spasojević i Jana Tučev. Na skupu su se okupili i građani koji su odali počast nastradalima tokom ovog nemilog događaja, piše Kosvoonline.

Republika

Foto: youtube.com/Kosovo Online

 

 


Sećanje na stradanje srpskog naroda

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac, istakao je da je današnji dan tužan za sve građane na Kosovu i Metohiji, te da se srpski narod seća svega što se desilo tokom martovskog pogroma. Zaporožac je podsetio da je tom prilikom proterano 4.000 Srba sa svojih ognjišta, uništeno oko 900 kuća, kao i 39 crkava i manastira, te da je srpski narod vekovima bio progonjen i bio žrtva, ali da je uspeo da opstane na ovim prostorima.

Foto: youtube.com/Kosovo Online

 

 


Manipulacija i lažni narativ

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Igor Popović, istakao je da je lažni narativ albanskih političara i medijska manipulacija bila povod za napad na srpski narod na Kosovu i Metohiji. On je dodao da i danas albanska politička scena u Prištini i dalje ponavlja taj narativ, iako je istraga Unmika utvrdila da su deca nastradala, te da će Republika Srbija nastaviti da podržava srpski narod na Kosovu i Metohiji.
Republika

Foto: youtube.com/Kosovo Online

 

 


Nastavak progonstva srpskog naroda

Dragan Spasojević, čiji je otac ubijen u martovskom pogromu, istakao je da je prošlo dvadeset godina, ali da ideja etničkog čišćenja Srba sa ovih prostora i dalje traje. On je dodao da je ovo težak period za srpski narod na Kosovu i Metohiji, te da će nastaviti da obeležava ove datume i da se kroz njih seća i poštuje nevino nastradale.

Foto: youtube.com/Kosovo Online

 

 


Martovski pogrom na Kosovu 2004. godine ostaje trajno obeležen tragičnim događajima i gubicima nevinih života. Njegove posledice i dalje se osećaju, a potreba za pronalaženjem odgovornih i dalje ostaje otvorena. Srpski narod na Kosovu i Metohiji, podržan od strane Republike Srbije, nastavlja da se bori za opstanak i pravdu za svoje sugrađane koji su stradali u ovom nemilom događaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading