STIŽE VOZ IZ RUSKOG KREDITA: Završeni radovi na pruzi Resnik-Valjevo

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.11.2017

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dizel motorni voz serije 711, nabavljen iz ruskog kredita, danas će stići na završenu i modernizovanu prugu Resnik-Valjevo. Na železničkoj stanici Valjevo događaju će, između ostalih, prisustvovati i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zorana Mihajlović će prisustvovati otvaranju pruge

Kako se navodi u najavi organizatora, povodom završetka radova, Mihajlovićeva će danas vozom obići deonicu pruge Vreoci-Valjevo.

Voz će krenuti sa gostima i predstavnicima medija iz železničke stanice Vreoci u 10 sati, a u železničku stanicu u Valjevu bi trebalo da stigne pola sata kasnije, gde će biti zvanično obeležen završetak radova.

Ugovorena vrednost radova na modernizaciji pruge Resnik-Valjevo iznosi 79,9 miliona dolara, a radovi su finansirani iz ruskog kredita

Modernizacija pruge Resnik-Valjevo u dužini od 77,6 kilometara, na međunarodnom železničkom koridoru Beograd-Bar, završena je u roku, 13. novembra a redovan železnički saobraćaj na tom delu barske pruge uspostavljen je dan kasnije, 14. novembra.

U vozu će biti i prvi potpredsednik Ruskih državnih železnica Aleksandar Sergejevič Mišarin, ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, generalni direktor "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić, generalni direktor RŽD Internešnl Sergej Pavlov, kao i predstavnici srpskih i ruskih železničkih kompanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading