DAČIĆ U POSETI VAŠINGTONU: Najmanji zajednički interes Amera i Srba je dovoljan za stabilnost?

Autor:

Vesti

01.12.2017

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Vašingtonu sa novim pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom u nadi da će postići i najmanji zajednički interes dve zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

- Razgovori su bili veoma složeni, ja sam se bavio samo jednom temom, kako da nađemo zajednički interes između SAD i Srbije.

Imajući u vidu viševekovno prijateljstvo i dugu tradiciju diplomatskih odnosa, insistirao sam na tome kako da pronađemo minimum zajedničkih interesa, ako već ne možemo maksimum, kako bismo zajednički doprineli stabilnosti našeg regiona.

U tom smislu je od velikog značaja bio je sastanak sa Mičelom, i očekujem njegovo dolazak u Srbiju sledeće godine.

Srbija ima konstruktivan prilaz, Srbija želi da doprinese stabilnosti regiona, ali Srbija želi da se uvaže i njeni interesi i da se dođe do pravednog i trajnog rešenja za sve probleme u regionu, a naročito za pitanje Kosova i Metohije. rekao je nakon sastanka ministar Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading