EVO KAD SE NASTAVLJA DIJALOG PRIŠTINE I BEOGRADA!

Autor:

Vesti

18.02.2018

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacije Beograda i Prištine trebalo bi da se sastanu 26. februara kada će nastaviti briselski dijalog, prekinut nakon ubistva Olivera Ivanovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako RTS saznaje, planirano je da razgovori u sedištu Evropske unije traju dva dana, a pretpostavlja se da bi dnevni red mogao biti sličan onom iz januara.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić potvrdila je za Tanjug da će se dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou nastaviti 26. februara u Briselu. 

- Obe strane su se složile da se sledeća runda razgovora u okviru dijaloga na tehničkom nivou održi u Briselu 26. februara kako bi se razmotrila primena dogovorenog u okviru sporazma postignutih u dijalogu - izjavila je Kocijančić. 

Sastanak je tada otkazan nakon informacije o ubistvu lidera građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Trebalo je da se razgovara o primeni postignutih sporazuma o Zajednici srpskih opština, slobodi kretanja, pravosuđu, energetici i drugim otvorenim temama.

Poslednji sastanak u Briselu na tehničkom nivou održan je krajem novembra 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Rucak

18.02.2018 09:45

Dijalog je veoma vazan stvar

Rucak

18.02.2018 09:47

Treba razgovarali o svim vaznim pitanjima vezanih za sporazum Beograda i Pristine

vejder

18.02.2018 09:59

Dijalog ne postoji jer za dijalog je potrebno dvoje.

vejder

18.02.2018 10:00

Jedina strana koja hoce da razgovara je Srbija!