VELIKA PROMENA VREMENA: Pali se meteo alarm! Stižu padavine i zahlađenje!

Autor:

Vesti

23.03.2024

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slična situacija očekuje se i sutra oko podneva, kada će kiša prema satelitskim snimcima sajta "vreme radar" padati u delovima Srbije od Novog Sada do Beograda.

VELIKA PROMENA VREMENA: Pali se meteo alarm! Stižu padavine i zahlađenje!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će danas u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo, sa temperaturom i do 23 stepena. Međutim, već sutra se očekuje značajan pad temperature i dolazak padavina. Naoblačenje s kišom i plјuskovima sa severa i zapada Srbije širiće se ka ostalim krajevima, a više padavina će biti posle podne i uveče u zapadnoj, centralnoj i jugozapadnoj Srbiji - prosečno od 10 do 30 mm, lokalno i više. Interesantno je da će na planinama doći do prelaska kiše u sneg i kratkotrajnog stvaranja ili povećanja visine snežnog pokrivača.

Danas će se oblaci sa severozapada proširiti ka Subotici, Loznici i delu oko Novog Sada, dok će oko 10 sati već zahvatiti područje Kragujevca i Užica. Slična situacija očekuje se i sutra oko podneva, kada će kiša prema satelitskim snimcima sajta "vreme radar" padati u delovima Srbije od Novog Sada do Beograda, kao i na teritoriji oko Užica. Kasnije će oblaci koji donose kišu nastaviti da se kreću ka jugu Srbije, dok će sneg biti moguć na krajnjem zapadu.

U ponedelјak se očekuje promenlјivo oblačno i sveže vreme, sa sunčanim intervalima, ali i kratkotrajnom kišom i snegom na planinama. U utorak će doći do novo naoblačenja, ali uz porast temperature i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra.

Košava će duvati od utorka do četvrtka, a u sredu će biti većim delom suvo, osim na jugu i jugozapadu Srbije. U petak se očekuje prestanak padavina, a vikend će biti pretežno sunčan i topao.


RHMZ je najavio da će sutra biti upaljen žuti meteo alarm u većem delu Srbije, osim u Bačkoj, Banatu, Sremu i Beogradu, zbog kiše. Takođe, u jugozapadnoj Srbiji i na prostoru KiM biće upaljen žuti meteo alarm i zbog grmljavine. Ovo znači da se očekuju vremenske pojave koje nisu neuobičajene, ali je potreban oprez prilikom planiranja aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading