Krimi drama o psihijatru i adolescentu: Uoči premijere predstave "Ekvus" u BDP-u

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je jedan dan života sa ushićenjem ili produhovljenošću vredniji od 80 godina običnog života, bez smisla?

RepublikaFoto: Promo foto
Komad "Ekvus" problematizuje svrhu ljudskog postojanja

- Komad "Ekvus" problematizuje svrhu ljudskog postojanja: da li dovoljno biti ili se treba posvetiti ciljuvećem od sebe? U vremenu u kom nas sve vreme ubeđuju da ne postoji veća vrednost od ljudskog postojanja u svakom obliku, od toga šta nosimo i koliko zarađujemo do toga koliko smo zdravi. Ekvus je moj utisak na tu temu i moja muka sa kojom se suočavam - poručuje reditelj Marko Manojlović uoči premijere predstave "Ekvus", po delu Pitera Šefera, koja je zakazana za sutra u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP).

Krimi dramu o psihijatru i njegovom pacijentu- adolescentu, koji boluje od patološke, religijske opsesije konjima, Šefer je napisao 1973. godine po istinitom događaju.

Popularni glumac Vojin Ćetković, kome je poverena uloga Martina Dajsarta navodi da je u BDP-u imao sve značajne premijere.

RepublikaFoto: Promo foto

- Ovo je tematika koja mene interesuje u ovim godinama. U ovom pozorištu sam imao mnoge značajne premijere koje su bile na mojim životnim raskrsnicama i zbog toga su za mene bitne. Mogu da kažem da smo dali sve od sebe, imao sam veliku radost da probam sa glumcima koje volim i cenim još od studentskih dana, kao i sa mlađim kolegama. Radili smo strasno, jako i pokušali smo da damo sve od sebe. Nadam se da će dopreti do publike- poručio je Ćetković, dok se njegov mlađi kolega Miodrag Dragičević pita da li je uloga u ovom komadu za njega:

RepublikaFoto: Promo foto

- Prvi put kada sam pročitao komad bio sam u čudu, jer nisam imao iskustva u životu da doživim neke stvari, niti da me nešto toliko fascinira, pa sam se pitao kako ću igrati, ali uz pomoć kolega mislim da smo napravili odličnu predstavu- veli mladi glumac.

Popularnoj glumici Paulini Manov, koja tumači lik Dore Strang javila su se mnogobrojna pitanja u toku nastajanja predstave:

- Moj lik majke mlađeg glavnog glumca kao i za većinu roditelja bilo je pitanje koliko mi možemo da utičemo na decu. Dajemo im vaspitanje, okruženje, ali koliko mi stvarno možemo da utičemo na stvaranje jednog bića koje smo doneli na svet, a koliko je to biće nepromenjivo- ističe Manova, dok Ivan Tomić ističe važnost ličnog sveta:

RepublikaFoto: Promo foto

-U predstavi važan je svet koji postaje ličan i u jednom trenutku postaje znak da su stvari dobro vođene, da je svet uspeo da se uspostavi i da u tom svetu mogu da iživim sve što je lično i što me se kao čoveka tiče- rekao je Tomić.

U predstavi igraju i Nataša Marković, Anka Gaćeša Kostić i Ana Čupić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading