POLICIJA PROVERAVA TRI STVARI! Pod lupom svi kontakti roditelja male Danke, analizira se i OVO!

Autor:

Hronika

28.03.2024

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ušli smo u treći dan potrage za dvogodišnjom devojčicom.

POLICIJA PROVERAVA TRI STVARI! Pod lupom svi kontakti roditelja male Danke, analizira se i OVO!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Nakon dva dana intenzivne potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, policija je obustavila terensku pretragu na području Banjskog polja. Međutim, to ne znači da je slučaj zatvoren.

Naprotiv, policija je prešla na drugi pravac istrage, fokusirajući se na detaljnu analizu telefona Dankine majke i proveru podataka sa baznih stanica mobilne telefonije u okolini mesta nestanka.

Telefon na veštačenju, kontakti porodice pod lupom

U sklopu šire istrage, policija je uzela telefon Dankine majke i poslala ga na veštačenje, a roditelji su odvedeni na saslušanje povodom nestanka njihove ćerkice.

Važno je napomenuti da ovo ne znači da su osumnjičeni ili okrivljeni za bilo koje delo, već je deo standardne procedure u istrazi nestanka deteta. Policija proverava sve kontakte porodice i detalje prijave nestanka kako bi eventualno otkrila nove informacije o misterioznom nestanku.

Provera podataka sa baznih stanica

Detaljna provera podataka sa baznih stanica mobilne telefonije u okolini Banjskog polja može pružiti važne informacije o kretanju osoba koje su bile u blizini mesta gde je nestala Danka. Ukrštanje ovih podataka sa iskazima svedoka može ukazati na eventualne nedoslednosti u izjavama i otvoriti nove mogućnosti u istrazi.

Dete misteriozno nestalo

Meštani Banjskog polja izražavaju sumnje da je mala Danka oteta, a posebno ih plaši činjenica da se devojčica ne nalazi na pretraženom području. Takođe, postoji i snimak automobila sa kragujevačkim tablicama koji je prošao istom ulicom u vreme nestanka devojčice. Ovaj snimak može biti od ključnog značaja u istrazi.


Iako je terenska pretraga obustavljena, policija i dalje intenzivno radi na pronalasku Danka Ilić. Pozivaju se građani da ukoliko imaju bilo kakve informacije o nestaloj devojčici ili su primetili nešto sumnjivo, odmah obaveste nadležne organe.

Prvi put aktiviran sistem "Pronađi me" u Srbiji

Zbog nestanka Danke Ilić, prvi put je u Srbiji aktiviran sistem "Amber alert", koji javnost hitno obaveštava o nestanku deteta. Ovo je još jedan pokazatelj koliko je ozbiljnost slučaja i koliko je važno da se devojčica pronađe što pre.

Iako je obustavljena terenska pretraga, istraga nestanka Danke se nastavlja i policija se nada da će novi pravac istrage dovesti do saznanja o sudbini male Danke. Sve dok se ne pronađe, intenzivni rad policije se nastavlja uz nadu da će se ovaj slučaj uskoro razrešiti.

(Blic)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading