PRSTE DA POLIŽEŠ: Probajte recept za pravu domaću pitu
Naše bake su nekada razvlačile kore za pitu na stolovima, a uz ovaj recept i savete i vi ćete ih očas posla razvući i napraviti veoma ukusnu pitu sa sirom.
Potrebno je:
450 g brašna
250-300 ml mlake vode
malo soli
Nadev:
150 g sira
malo kisele vode
malo praška za pecivo ( ne mora)
Priprema:
Umesite testo od brašna i vode da bude glatko. Pokrijte ga i ostavite ga da odstoji 20-30 minuta. Raširite stolnjak na sto malo ga pobrašnjivite, pa razvucite testo oklagijom 30-40 centimetara i dobro ga nauljite i utapkajte rukama. Ostavite testo još 10 minuta da stoji. Ruke namažite uljem, pa pod njega podvucite spoljašnji deo šaka.
Podignite testo i malo ga protresite da se razvuče. Vratite testo na sto i rukama razvlačite krajeve sve u krug dok se ne razvuče preko celog stola. Pokidajte krajeve. U posudi izdrobite sir viljuškom, dodajte jaja, kiselu vodu i malo praška za pecivo i izmešajte. Fil rasporedite po celoj površini testa i uvijte u rolnicu koristeći i čaršav.
Tepsiju premažite uljem, pa uvijte pitu u krug. I pitu premažite uljem i pecite na 200 stepeni Celzijusovih oko 40 minuta.
Kada bude gotova pitu prekrijte malo krpom, pa kad se prohladi uživajte u fenomenalnom ukusu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)